Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη για τον χρυσό μετά την υποχώρηση του δολαρίου - Στο +0,02% και τα 1.518,45 δολ.

tags :
Οριακά κέρδη για τον χρυσό μετά την υποχώρηση του δολαρίου - Στο +0,02% και τα 1.518,45 δολ.
Το πολύτιμο μέταλλο σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών την Παρασκευή (27/12)
Οριακά κέρδη σημείωσε σήμερα Δευτέρα (30/12) ο χρυσός, ο οποίος απομακρύνεται από τα υψηλά δύο μηνών στα οποία βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω περαιτέρω αποκλιμάκωσης στις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολίαου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου 2020 εμφάνισε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,02% στα 1.518,45 δολ. ανά ουγγιά.
Image
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο, η πορεία του οποίου είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη από αυτή του πολύτιμου μετάλλου, σημείωσε πτώση -0,22% έναντι του ευρώ και -0,53% έναντι του γεν.
Μέχρι στγιμής, τα συνολικά κέρδη του πολύτιμου μετάλλου για το σύνολο του έτους ανέρχονται στο +18%, καθώς οι εμπορικές εντάσεις των προηγούμενων μηνών μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, καθώς και οι πολιτικές αναταραχές στο εσωτερικό των ΗΠΑ έστρεψαν τους επενδυτές στο «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.
Χθες (29/12) το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας δήλωσε ότι παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με τις ΗΠΑ, προκειμένου οι δύο χώρες να υπογράψουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας τον ερχόμενο μήνα.
Η κατ' αρχήν εμπορική συμφωνία μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου ενίσχυσε το επενδυτικό κλίμα στα τέλη του έτους, βοηθώντας τις αγορές στη Wall Street να παραμείνουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα την περασμένη εβδομάδα.
«Η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας, μολονότι έχει πολλά θετικά νέα που την ακολουθούν, δεν επισφραγίστηκε ακόμα», δήλωσε ο πρόεδρος αγορών στην TIAA Bank, Chris Gaffney, προσθέτοντας ότι «αυτό διατηρεί την επιφυλακτικότητα των επενδυτών».
«Από την άλλη πλευρά, η θετική νότα για το παγκόσμιο οικονομική περιβάλλον ενισχύει τις αγορές και ασκεί πιέσεις στις τιμές του χρυσού», υπογράμμισε ο κ. Gaffney, διευκρινίζοντας ότι «οι όγκοι είναι επίσης αρκετά χαμηλοί».
Πιέσεις δέχθηκε το παλλάδιο, υποχωρώντας -0,13% στα 1.878,70 δολάρια.
Στον αντίποδα ανοδικά κινήθηκαν τόσο ο άργυρος όσο και η πλατίνα.
Πιο συγκεκριμένα κέρδη +0,18% εμφάνισε ο άργυρος στα 17,9 δολάρια, ενώ η πλατίνα κινήθηκε +0,82% υψηλότερα στα 964,40 δολάρια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης