Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Αυξήσεις φόρων για τράπεζες και πλούσιους προαναγγέλλει ο Sanchez

Ισπανία: Αυξήσεις φόρων για τράπεζες και πλούσιους προαναγγέλλει ο Sanchez
Για τις μεγάλες επιχειρήσεις ο φορολογικός συντελεστής θα φθάσει στο 15%
Το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησής του αποκαλύπτει σταδιακά ο ασκών χρέη πρωθυπουργού στην Ισπανία, Pedro Sanchez, δημοσιοποιώντας, παράλληλα και τους βασικούς όρους για την κυβερνητική συνεργασία που έχει κλείσει με το αριστερό κόμμα Podemos.
Όπως ανακοινώθηκε οι Ισπανοί που έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 130.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους, ενώ ο φορολογικός συντελεστής για τις μεγάλες επιχειρήσεις θα φθάσει στο 15%.
Ακόμη υψηλότερα, στο 18%, θα διαμορφωθεί ο φορολογικός συντελεστής για τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες.
«Οι κυβερνήσεις των συμμαχιών είναι μέρος αυτής της νέας ομαλότητας που πρέπει να δεχτούμε με ευφυΐα και γενναιοδωρία», δήλωσε ο Sanchez σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη και υποστήριξε ότι η συμφωνία Σοσιαλιστών – Podemos «είναι μια ευκαιρία για την αναζωογόνηση της πολιτικής».
Θα πρέπει να σημειωθεί όμως ότι Σοσιαλιστές και Podemos έχουν οριακή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, γεγονός που σε ορισμένες περιπτώσεις θα τους αναγκάσει να συμμαχήσουν –εάν αυτό είναι εφικτό- και με άλλα κόμματα, όπως το Esquerra Republicana, ένα κόμμα το οποίο ασκεί πιέσεις προκειμένου να υπάρξει ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης