Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανία: Ως το 2022 θα έχει κλείσει όλους τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της

tags :
Γερμανία: Ως το 2022 θα έχει κλείσει όλους τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της
Το κλείσιμο όλων των πυρηνικών αντιδραστήρων στη Γερμανία έως το 2022, σημαίνει ότι θα χρειαστεί να διατηρήσει το ήμισυ της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα ως το 2030, λίγο περισσότερο από την Ιταλία και τη Γαλλία
Η Γερμανία προχωρά ολοταχώς το σχέδιο της για σταδιακή κατάργηση των πυρηνικών της αντιδραστήρων μέχρι το 2022, καθώς ένας άλλος πυρηνικός σταθμός έκλεισε χθες το βράδυ.
Η εταιρεία ενέργειας EnBW δήλωσε ότι θα έκλεινε τον αντιδραστήρα Philippsburg 2 από το δίκτυο στις 7 μ.μ. τοπική ώρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Αυτό αφήνει στη Γερμανία με έξι πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής που θα πρέπει να κλείσουν και αυτοί μέχρι το 2022.
Μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία το 2011, η Γερμανία διέταξε την άμεση παύση λειτουργίας οκτώ από τους 17 αντιδραστήρες της και σχεδιάζει να καταργήσει πλήρως τις πυρηνικές εγκαταστάσεις εξ ολοκλήρου μέχρι το 2022.
Ο αντιδραστήρας Philippsburg 2 κοντά στην πόλη της Καρλσρούης στη νοτιοδυτική Γερμανία της εφοδιάζει με ενέργεια 35 χρόνια.
Ο αντιδραστήρας Philippsburg 1, που άνοιξε το 1979, τέθηκε εκτός λειτουργίας το 2011.
Τα τελευταία χρόνια, η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία μειώνεται με τη σταδιακή παύση λειτουργίας των πυρηνικών εγκαταστάσεων, ενώ η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αυξάνεται.
Τον Ιανουάριο του 2019, η Γερμανία εκπόνησε σχέδιο για τη σταδιακή εγκατάλειψη της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα, με στόχο τη μείωση των εκπομπών άνθρακα - μια μέτρηση στην οποία το Βερολίνο έχει καθυστερήσει τα τελευταία χρόνια.
Μια ειδική διοίκηση που διορίστηκε από την γερμανική κυβέρνηση, μετά από μια έρευνα που διήρκησε μήνες,  πρότεινε να κλείσει η Γερμανία το σύνολο των 84 σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα μέχρι το 2038.
Η Γερμανία, όπου ο άνθρακας, ο λιθάνθρακας και ο λιγνίτης σε συνδυασμό, της παρέχουν σήμερα περίπου το 35% της ηλεκτροπαραγωγής που χρειάζεται, έχει μεγαλύτερο χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή κατάργηση της χρήσης του άνθρακα από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία, για παράδειγμα - που προγραμματίζουν την εγκατάλειψη της χρήσης άνθρακα μέχρι το 2025 - αλλά αυτό συμβαίνει και επειδή η Γερμανία θα κλείσει όλα τα πυρηνικά εργοστάσιά της μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Το κλείσιμο όλων των πυρηνικών αντιδραστήρων στη Γερμανία έως το 2022, σημαίνει ότι η Γερμανία ενδέχεται να χρειαστεί να διατηρήσει το ήμισυ της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα μέχρι το 2030, για να αντισταθμίσει την κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας, διευκρίνησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Peter Altmaier.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης