Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Απομακρύνθηκε από τα υψηλά 5 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2019 - Στις 50,4 μονάδες ο δείκτης PMI

Γαλλία: Απομακρύνθηκε από τα υψηλά 5 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2019 - Στις 50,4 μονάδες ο δείκτης PMI
Τα στοιχεία για τον μεταποιητικό κλάδο στη Γαλλία αποτελούν επί τα βελτίω αναθεώρηση σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Επιβράδυνση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Γαλλία τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (2/1) στοιχεία της Markit, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης παραμένει αντιμέτωπη με τον κίνδυνο στασιμότητας.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 50,4 μονάδες, έναντι 51.7 μονάδων τον Νοέμβριο του 2019, γεγονός που είχε αποτελέσει το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών.
Παράλληλα, τα τελικά στοιχεία για τον δείκτης PMI αποτελούν επί τα βελτίω αναθεώρηση των προκαταρκτικών στοιχείων της Markit, στις 50,3 μονάδες.
Σύμφωνα με τη Markit, παρά το γεγονός ότι ο υποδείκτης που σχετίζεται με τις επιχειρηματικές συνθήκες κατέγραψε άνοδο σε σχέση με τον Νοέμβριο, ο ρυθμός ανόδου ήταν ο ασθενέσθερος των τελευταίων τριών μηνών.
«Μετά από δύο υποσχόμενους μήνες τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, η ανάπτυξη του μεταποιητικού κλάδου στη Γαλλία κατέρρευσε τον Δεκέμβριο», ανέφερε ο οικονομολόγος της Markit, Eliot Kerr, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
«Τα τελευταία στοιχεία αποκάλυψαν μία οριακή αύξηση στην παραγωγή και μία νέα συρρίκνωση στις νέες επιχειρήσεις», υπογράμμισε ο κ. Kerr, ο οποίος πρόσθεσε εν συνεχεία ότι «αυτό οδήγησε τις επιχειρήσεις να διακόψουν τις προσπάθειες προσλήψεδων και να μειώσουν τις αγορές των εισροών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης