Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gatestone institute: Το 2019 σημειώθηκε ρεκόρ βεβηλώσεων 3000 χριστιανικών ναών στην Ευρώπη

Gatestone institute: Το 2019 σημειώθηκε ρεκόρ βεβηλώσεων 3000 χριστιανικών ναών στην Ευρώπη
Τα κίνητρα πίσω από τις αντιχριστιανικές επιθέσεις, είναι 4 κατηγοριών...
Το 2019 σημειώθηκε ρεκόρ βεβηλώσεων χριστιανικών εκκλησιών με περίπου 3000 περιστατικά μίσους ή χριστιανοφοβίας
Σχεδόν καθημερινά σε κάποιο σημείο της Ευρώπης το 2019 χριστιανικές εκκλησίες, σύμβολα και νεκροταφεία βεβηλώθηκαν αναφέρει το Gatestone institute
Η έρευνα δείχνει ότι περίπου 3.000 χριστιανικές εκκλησίες, σχολεία, νεκροταφεία και μνημεία  λεηλατήθηκαν ή καταστράφηκαν στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του 2019.
Η βία κατά των χριστιανικών ναών ή συμβόλων είναι πιο διαδεδομένη στη Γαλλία, όπου εκκλησίες, νεκροταφεία και μνημεία βεβηλώνονται και καίγονται με μέσο ρυθμό ανά τρεις ημέρες.
Στη Γερμανία, οι επιθέσεις εναντίον χριστιανικών εκκλησιών σημειώνονται με μέσο ρυθμό δύο επιθέσεων ανά ημέρα.
Οι επιθέσεις στις χριστιανικές εκκλησίες και τα σύμβολα είναι επίσης συνηθισμένες στο Βέλγιο, τη Βρετανία, τη Δανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία.
Οι επιθέσεις κατά βάση γίνονται εναντίον ρωμαιοκαθολικών  ναών και συμβόλων αν και στη Γερμανία, στοχεύουν επίσης στις προτεσταντικές εκκλησίες.
Οι αντιχριστιανικές επιθέσεις περιλαμβάνουν πράξεις εμπρησμού, εκβιασμού, βεβήλωσης, λεηλασίας, αποτρόπαιου χαρακτήρα, απάτης, σατανισμού, κλοπής, βανδαλισμού.
Πολλοί ύποπτοι λέγεται ότι έχουν ψυχικές διαταραχές και πολλές αντιχριστιανικές επιθέσεις δεν κατηγοριοποιούνται ως εγκλήματα μίσους που προέρχονται από μετανάστες.
Στη Γαλλία και τη Γερμανία, η άνοδος των αντιχριστιανικών επιθέσεων σχετίζεται με την πρόσφατη μαζική μετανάστευση από τον μουσουλμανικό κόσμο.
Στην Ισπανία, αντίθετα, οι επιθέσεις εναντίον εκκλησιών και σταυρών και άλλων συμβόλων πίστης πραγματοποιούνται σε συντριπτική πλειοψηφία από αναρχικούς, ριζοσπάστες φεμινιστές και άλλους ακτιβιστές, οι οποίοι φαίνονται να αγωνίζονται για την οριστική απομάκρυνση του χριστιανισμού από τη δημόσια ζωή.
Τα κίνητρα πίσω από τις αντιχριστιανικές επιθέσεις, είναι 4 κατηγοριών:
-Βανδαλισμός: Οι περισσότερες επιθέσεις κατά των χριστιανικών χώρων στην Ευρώπη συνίστανται σε πράξεις βανδαλισμού.
Με βάση αυστηρή νομική άποψη, τα εγκλήματα αυτά είναι δύσκολο να διωχθούν ως εγκλήματα μίσους σύμφωνα με τους νόμους των περισσοτέρων ευρωπαϊκών χωρών.
-Κλοπή: Πολλές επιθέσεις έχουν οικονομικά κίνητρα.
Στη Γαλλία, τη Γερμανία και αλλού, οι κλέφτες έχουν πάρει εκκλησιαστικές καμπάνες, ιερά μεταλλικά αντικείμενα και ακόμη και σωλήνες, προφανώς με σκοπό την πώληση.
Στη Βρετανία, σχεδόν οι μισές εκκλησίες έχουν λεηλατηθεί.
Πολλά από τα εγκλήματα αποδίδονται σε οργανωμένες συμμορίες που χρησιμοποιούν drones, online χάρτες και συστήματα με αεροφωτογραφίες.
-Πολιτική: Ορισμένες επιθέσεις, ειδικά εκείνες εναντίον του Ρωμαιοκαθολικισμού, βανδαλίζονται με γκράφιτι.
-Θρησκεία: Πολλές επιθέσεις που φαίνεται να είναι θρησκευτικές ή πνευματικές στη φύση αντανακλούν μια βαθιά εχθρότητα έναντι του χριστιανισμού.
Τέτοιες επιθέσεις περιλαμβάνουν βανδαλισμό σε αγάλματα ή εικόνες του Ιησού Χριστού ή στα αγάλματα της Μαρίας, της μητέρας του Ιησού.
Άλλες επιθέσεις εστιάζουν στην κλοπή των δίσκων της θείας κοινωνίας.
Κάποιες από αυτές τις επιθέσεις μπορεί να είναι έργο Σατανιστών.
Τέτοιες επιθέσεις, ειδικά όσον αφορά τους Ρωμαιοκαθολικούς φαίνεται να αποσκοπούν στον εκφοβισμό ή την παρενόχληση των καθολικών ή την αποτροπή τους από την άσκηση της πίστης τους. Οι επιθέσεις έχουν εμφανές αντι-χριστιανικό χαρακτήρα, οι βανδαλιστές θέλουν να δώσουν στις ενέργειές τους μια σαφή αντι-θρησκευτική διάσταση.
Τα ευρωπαϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης, κατά ένα παράδοξο τρόπο σπανίως αναφέρονται στους βανδαλισμούς και μόνο όταν λάβουν μαζικό χαρακτήρα αναφέρονται σε αυτά τα γεγονότα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης