Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Netanyahu - Η συνάντηση με Μητσοτάκη για τον EastMed

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Netanyahu - Η συνάντηση με Μητσοτάκη για τον EastMed
Το απόγευμα αναμένεται οι ηγέτες της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ θα υπογράψουν τη Διακυβερνητική Συμφωνία για τον αγωγό EastMed
Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε στις 14:00 ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, ο οποίος συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με βασικό θέμα την υπογραφή του EastMed.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντηση οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη στενή σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Ισραήλ και συζήτησαν την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε πολλά μέτωπα, όπως η αμυντική βιομηχανία, οι επενδυτικές ροές και ο τουρισμός.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε επίσης επισκόπηση των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή και οι δύο πλευρές συνέπεσαν στην ανάλυσή τους.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες «πηγές», ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Benjamin Netanyahu συμφώνησαν πως η συνεργασία για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή επιτρέπει την ανάπτυξη και την ευρωστία όλων των χωρών της γειτονιάς μας.
Πιο αναλυτικά, στην έναρξη της συνάντησης των δύο ηγετών ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Κ. Μητσοτάκης: Είναι εξαιρετικό που σας έχουμε εδώ. Είναι χαρά μας, μετά από πολύ καιρό. Ένας καλός τρόπος να αρχίσουμε τη χρονιά, με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας.
Β. Netanyahu: Υπάρχουν πολλές επιπτώσεις. Επίσης, θέλουμε να προτείνουμε -μπορώ να το πω ενώπιον του Τύπου- μία τριμερή δύναμη πυρόσβεσης, μαζί με την Κύπρο, ώστε να μην χρειάζεται κάθε χώρα να κάνει δαπάνες ξεχωριστά.
Κ. Μητσοτάκης: Μας ενδιαφέρει πολύ η κοινή χρήση μέσων όσον αφορά την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Θα έχουμε περισσότερες από αυτές με την πάροδο του χρόνου.
B. Netanyahu: Δεν θέλουμε να δούμε στις χώρες μας αυτό που συμβαίνει τώρα σε μακρινές περιοχές.
Κ. Μητσοτάκης: Ούτε εμείς το θέλουμε.
Στον λογαριασμό του πρωθυπουργού του Ισραήλ στο twitter αναρτήθηκαν φωτογραφίες και βίντεο από τη συνάντηση.

Image

Ο Netanyahu θα συναντηθεί και με τον κ. Αναστασιάδη, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η έβδομη τριμερής σύνοδος Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπογραφεί η συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης