Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή άνοδος για τον πετρέλαιο εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων - Στο +3,52% και τα 68,58 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ισχυρή άνοδος για τον πετρέλαιο εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων - Στο +3,52% και τα 68,58 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε κέρδη της τάξης του +2,96%
(upd) «Άλμα» είχε σήμερα Παρασκευή (3/1) το πετρέλαιο, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών, εν μέσω ανησυχιών ότι η κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να προκαλέσει αναταραχές στην προσφορά πετρελαίου της περιοχής.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2020 για το Brent ενισχύθηκε 3,52% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 68,58 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας προηγουμένως σκαρφαλώσει στα 69,16 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Σεπτεμβρίου του 2019.
Image
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό είχε κέρδη της τάξης του +2,96% στα 62,99 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας αγγίξει ενδοσυνεδριακά τα 63,84 δολ. ανά βαρέλι, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από την 1η Μαΐου του περασμένου έτους.
Image
«Οι κίνδυνοι από την πλευρά της προσφοράς εξακολουθούν να αυξάνονται στη Μέση Ανατολή και μπορούμε να δούμε αύξηση των εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της πολιτοφυλακής στο Ιράκ που στηρίζεται από το Ιράν», δύλωσε ο αναλυτής της OANDA, Edward Moya.
Όσον αφορά τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνας, ο κ. Moya πρόσθεσε ότι «οι τιμές του πετρελαίου έχουν ακόμα περιθώριο για περαιτέρω άνοδο καθώς πολλοί αναλυτές πρέπει να αναβαθμίσουν τις προβλέψεις τους για τη ζήτηση, ώστε να συμπεριλάβουν μία ήρεμη περίοδο στο εμπορικό μέτωπο», ενώ παράλληλα τόνισε ότι «ο πρόεδρος Trump είναι πιθανό να κάνει διάλειμμα από την ιδιότητά του ως "ο άνθρωπος των δασμών" μέχρι να περάσουν οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου».
Από την πλευρά της, η επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στην RBC Capital Markets, Helima Croft, επεσήμανε ότι «υπάρχει κίνδυνος το Ιράκ να αποτελέσει το θέατρο όπου θα διαδραματιστεί η πάλι μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν».
Σημειώνεται ότι το Ιράκ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου εντός ΟΠΕΚ, με τις ημερήσιες εξαγωγές της χώρας να αγγίζουν τα 3,4 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης