Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμπότζη: Τουλάχιστον 10 νεκροί από κατάρρευση κτιρίου – Στους 23 οι τραυματίες

Καμπότζη: Τουλάχιστον 10 νεκροί από κατάρρευση κτιρίου – Στους 23 οι τραυματίες
Άγνωστος αριθμός εργατών παραμένει παγιδευμένος στα ερείπια
Τουλάχιστον 10 άτομα σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν από την κατάρρευση κτιρίου στην Καμπότζη, ενώ στα ερείπια έχουν παγιδευτεί εργάτες, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.
Πρόκειται για ένα επταώροφο τσιμεντένιο κτίριο στην παράκτια πόλη Kep, περίπου 160 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Phnom Penh, του οποίου η κατασκευή είχε ολοκληρωθεί κατά 90%, το οποίο κατέρρευσε.
«Υπάρχουν πέντε νεκροί τους οποίους έχουμε ήδη ανασύρει και ακόμη πέντε νεκροί που έχουμε εντοπίσει και δεν μπορούμε να ανασύρουμε από το κτίριο που έχει καταρρεύσει», είπε ο Ken Satha, κυβερνήτης της Kep.
Πρόσθεσε ότι άγνωστος αριθμός εργατών παραμένει παγιδευμένος, ενώ οι αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση ένα ζευγάρι Καμποτζιανών, τους ιδιοκτήτες του κτιρίου, για ανάκριση.
Κατά τον ίδιο, το ζευγάρι είχε πρόθεση να χτίσει έναν ξενώνα.
Ο πρωθυπουργός Hun Sen , δήλωσε ότι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες για να βρουν αυτούς που αγνοούνται στα ερείπια.
«Από σήμερα το πρωί, ομάδες διάσωσης συνεχίζουν να εργάζονται για την αφαίρεση της πλάκας σκυροδέματος, κόβοντας τον σιδερένιο οπλισμό ώστε να συνεχίσουν να εντοπίζουν και να βρίσκουν περισσότερους ανθρώπους», έγραψε σήμερα ο Hun Sen στο Facebook.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από έξι μήνες 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Preah Sihanouk από άλλη κατάρρευση κτιρίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης