Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Έφεδροι του στρατού και τρίτο πολεμικό πλοίο ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες

Αυστραλία: Έφεδροι του στρατού και τρίτο πολεμικό πλοίο ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες
Στο πλοίο θα επιβιβαστούν κάτοικοι από κοινότητες που απειλούνται άμεσα από τις πυρκαγιές
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έστειλε 3.000 έφεδρους του στρατού ξηράς και τρίτο πλοίο από το πολεμικό ναυτικό το Σάββατο 4/1 για να συνδράμουν στις προσπάθειες των πυροσβεστών οι οποίοι δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες στην Αυστραλία, όπως μεταδίδει το Reuters.
Στο πλοίο θα επιβιβαστούν κάτοικοι από κοινότητες που απειλούνται άμεσα από τις πυρκαγιές, ενώ είναι η πρώτη φορά που επιστρατεύονται εφεδρείες από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, κάτι που δείχνει και την κρισιμότητα της κατάστασης.
Οι έφεδροι θα μοιράσουν και προμήθειες σε απομονωμένες κοινότητες, θα βοηθήσουν στην εκκένωση τους αν χρειαστεί, αλλά και στο άνοιγμα δρόμων και στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.
«Η γιγάντωση των πυρκαγιών εξαντλεί και τα αποθέματα των κοινοτήτων, που χρειάζονται πρόσθετη βοήθεια» εκτίμησε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Scott Morrison.
«Η διαχείριση των πυρκαγιών είναι ευθύνη των τοπικών κυβερνήσεων και της πυροσβεστικής, αλλά η κλιμάκωσή τους είναι τέτοια, που απαιτείται ένα εθνικό σχέδιο δράσης» συμπλήρωσε ο Morrison.
Στρατιωτικές βάσεις θα αξιοποιηθούν σαν ένα προσωρινό κατάλυμα φιλοξενίας για τους πληγέντες από τις φωτιές, ενώ ελικόπτερα και αεροπλάνα θα βοηθήσουν μεταφέροντας υλικοτεχνική υποδομή και πραγματοποιώντας και εκκενώσεις περιοχών.
Επίσης, 20 εκατ. αυστραλιανά δολάρια (14 εκατ. δολ.) θα διατεθούν για να νοικιαστούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και να ριχτούν και αυτά στη μάχη της κατάσβεσης.
Στο μεταξύ, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νησί του Καγκουρό, στον νότο της χώρας, αυξάνοντας τον απολογισμό των νεκρών από τις πυρκαγιές αυτής της εβδομάδας σε 12.
Οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει τον θάνατο 23 ανθρώπων από τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ έχουν αποτεφρώσει μία έκταση 13 εκατ. στρεμμάτων.
Ο πρωθυπουργός Morrison δέχτηκε πολλή κριτική για το πώς χειρίστηκε την κρίση, καθώς είχε πάει ταξίδι στη Χαβάη, ενώ οι πυρκαγιές μαίνονταν και αρνείται επίσης να αναλάβει πιο αποφασιστική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή, με συνέπεια να δεχτεί και φραστικές επιθέσεις από κατοίκους σε πληγείσες περιοχές που επισκέφτηκε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης