Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Επεισόδια και δακρυγόνα στους δρόμους του Παρισιού κατά του νομοσχεδίου για το συνταξιοδοτικό

Γαλλία: Επεισόδια και δακρυγόνα στους δρόμους του Παρισιού κατά του νομοσχεδίου για το συνταξιοδοτικό
Είναι το 60ό Σάββατο κινητοποιήσεων για τα Κίτρινα Γιλέκα και η 31μέρα απεργίας για τα γαλλικά συνδικάτα
(UPD2) Επεισόδια εκδηλώθηκαν στο κέντρο του Παρισιού στη διάρκεια των κινητοποιήσεων των "κίτρινων γιλέκων" που συνέπραξαν με τα επτά  γαλλικά συνδικάτα σε μία κοινή πορεία κινητοποιήσεων ενάντια στο συνταξιοδοτικό που προωθεί ο πρόεδρος Macron.
Η Γαλλική αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα στην προσπάθεια της να να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών στην περιοχή της Βαστίλης και στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντε λ’Εστ καθώς οι διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στον σταθμό.
Στη Μασσαλία, μερικές εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση ενώ στην Τουλούζη αρκετές δεκάδες «Κίτρινα Γιλέκα» μπήκαν σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό και απέκλεισαν τις γραμμές του τρένου, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την υποστήριξή τους στους απεργούς σιδηροδρομικούς.
Στη συνέχεια αποχώρησαν, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Η μάχη για ένα διαφορετικό μέλλον συνεχίζεται

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, το κεντρικό ραντεβού των διαδηλωτών στο Παρίσι ήταν στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Lyon.
Η πορεία προχωρησε προς το 10ο διαμέρισμα και στον σταθμό Gare de l'Est, αφού προηγουμένως πέρασε από κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας και κυρίως τη Βαστίλη και την Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ.
Είναι το 60ό Σάββατο κινητοποιήσεων για τα Κίτρινα Γιλέκα, αλλά και η 31μέρα απεργίας για τα γαλλικά συνδικάτα, που προειδοποιούν ότι «δεν υπάρχει περιθώριο ανάσας για την κυβέρνηση».
Έχουν ήδη προαναγγείλει μεγάλη διαδήλωση για την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, ενώ χθές (3/1) ανακοίνωσαν και δεύτερη κινητοποίηση για το ερχόμενο Σάββατο 11 του μήνα.
Προφανώς ούτε ο πρωθυπουργός με τις αναλύσεις του, ούτε ο πρόεδρος Macron με την ενθουσιώδη- κυρίως για τον ίδιο- χριστουγεννιάτικη ομιλία του κατόρθωσαν να πείσουν τον λαό, όπως επιβεβαιώνεται και από χθεσινή σφυγμομέτρηση του Ινστιτούτου Οντοξά για το περιοδικό Paris Match: μόλις το 21% των ερωτηθέντων θεώρησαν τον λόγο του προέδρου πειστικό έναντι 76%, που εκφράζει αντίθετη άποψη.
Παράλληλα, 3 στους 4 Γάλλους εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αποσύρει τη μεταρρύθμιση για τις συντάξεις, ενώ το 61% συνεχίζει να υποστηρίζει τις απεργίες.
Την ερχόμενη Τρίτη (7/1) η κυβέρνηση αρχίζει νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με τα συνδικάτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης