Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιερρακάκης: Οι εθνικές μας θέσεις βρίσκους συμμάχους - Σε μια διετία η μετάβαση στον ενιαίο αριθμό, θα αντικαταστήσει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

Πιερρακάκης: Οι εθνικές μας θέσεις βρίσκους συμμάχους - Σε μια διετία η μετάβαση στον ενιαίο αριθμό, θα αντικαταστήσει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ
«Είναι αδιαπραγμάτευτο ότι τα ΚΕΠ θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους», σύμφωνα με τον Κ. Πιερρακάκη
«Oι εθνικές μας θέσεις βρίσκουν συμμάχους σε ευρωπαϊκό, ατλαντικό, αλλά και διεθνές επίπεδο - εν αντιθέσει με τις θέσεις της Τουρκίας», δηλώνει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Real News».
Σε ό,τι αφορά τη Λιβύη, τονίζει πως  «είναι σαφές πως η εν λόγω χώρα βρίσκεται στην κορύφωση ενός εμφυλίου πολέμου και από πλευράς μας αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για την εξεύρεση λύσης που θα έχει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η επόμενη κυβέρνηση να θεωρήσει αμέσως άκυρη τη συγκεκριμένη “ συμφωνία” με την Τουρκία».
Αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «από πλευράς μας επιθυμούμε τον γόνιμο διάλογο, όπως ταυτόχρονα οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες για να διαχειριστούν οποιαδήποτε κρίση ενδεχομένως προκύψει».    
Για τις νέες ταυτότητες ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αφού αναφέρει ότι ο σχετικός διαγωνισμός που ξεκίνησε από τις 20 Δεκεμβρίου  θα έχει ολοκληρωθεί πριν από τα μέσα της χρονιάς οπότε και θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου, τονίζει ότι στις βασικές προδιαγραφές είναι η ενσωμάτωση της ψηφιακής υπογραφής για όλους τους πολίτες, η έγχρωμη φωτογραφία και η αναγραφή ενός ενιαίου αριθμού, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ και θα αποτελέσει τον αριθμό που οι πολίτες θα χρησιμοποιούν εφεξής ως αριθμό ταυτοποίησης απέναντι στο κράτος.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η «απουσία ενός κοινού αριθμού δημιουργεί το εξής πρόβλημα: όταν οι πολίτες χρησιμοποιούν πολλούς αριθμούς, είναι σαν να έχουν πολλά “ πρόσωπα” απέναντι στο κράτος, κάτι που δυσχεραίνει ιδιαίτερα την άμεση και ασφαλή ταυτοποίησή τους αλλά και την παροχή υπηρεσιών».
Ακόμη, ο κ. Πιερρακάκης αναφέρει πως «το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μετάβασης στον ενιαίο αριθμό ταυτίζεται με εκείνο της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων και οριοθετείται περίπου σε μία διετία από σήμερα».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Πιερρακάκης αναφέρει πως «είναι αδιαπραγμάτευτο ότι τα ΚΕΠ θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους» και «σκοπεύουμε να ενισχύσουμε την αποστολή και το ρόλο τους».
Τέλος, ο υπουργός καταλήγοντας τονίζει  πως «οι στόχοι μας είναι πολλαπλοί και συχνά εξόχως τεχνικοί. Διασυνδέσεις συστημάτων, απλοποιήσεις γραφειοκρατικών διαδικασιών, δημοπρασίες φάσματος -έννοιες όπως αυτές είναι δυσπρόσιτες για τους μη ειδικούς.
Όμως το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας είναι ήδη ορατό. Για παράδειγμα, από τον περασμένο μήνα δεν χρειάζεται να επισκεφθεί ένας πολίτης την εφορία για να δηλώσει ένα γάμο ή ένα διαζύγιο, καθώς τα συστήματα ενημερώνονται αυτόματα. Κάθε μήνα θα προστίθενται τέτοιου τύπου “ απλοποιήσεις”».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης