Τελευταία Νέα
Διεθνή

Starmer (Εργατικοί): Oι βρετανικές εκλογές τίναξαν στον αέρα το επιχείρημα του 2ου δημοψηφίσματος για το Brexit

Starmer (Εργατικοί): Oι βρετανικές εκλογές τίναξαν στον αέρα το επιχείρημα του 2ου δημοψηφίσματος για το Brexit
Ο Starmer, εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος, διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στο να πείσει το κόμμα του να στηρίξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα
Οι εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου στη Βρετανία διέλυσαν το επιχείρημα υπέρ ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit και τώρα η χώρα πρέπει να προχωρήσει με την έξοδό της από την  ΕΕ δήλωσε ο εκπρόσωπος των Εργατικών Keir Starmer.
Πρώην ανώτερος εισαγγελέας και εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος, διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στο να πείσει το κόμμα του να στηρίξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα.
Ωστόσο δήλωσε ότι η έλλειψη σαφήνειας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαγόταν η εκστρατεία των Εργατικών σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα απέβαινε καταστρεπτική.
Οι συντηρητικοί του πρωθυπουργού Boris Johnson κέρδισαν μεγάλη πλειοψηφία στις εκλογές του προηγούμενου μήνα, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη Βρετανία να εγκαταλείψει την ΕΕ στα τέλη Ιανουαρίου.
«Θα φύγουμε από την ΕΕ τις επόμενες εβδομάδες και είναι σημαντικό για όλους εμάς, συμπεριλαμβανομένου και εμού, να αναγνωρίσουμε ότι η αντιδικία παραμονή ή έξοδος φεύγει μαζί», ανέφερε ο Starmer σε συνέντευξή του στο BBC.
«Έχουμε εγκαταλείψει την ΕΕ και οι εκλογές αυτές απομάκρυναν το επιχείρημα για ένα δεύτερο δημοψήφισμα, σωστά ή λανθασμένα, και πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή την κατάσταση», τόνισε.
Η απόφαση του ηγέτη των Εργατικών Jeremy Corbyn να αποχωρήσει μετά την εκλογική ήττα άνοιξε το δρόμο για τη μάχη ηγεσίας που θα καθορίσει την κατεύθυνση του κόμματος, το οποίο κινήθηκε προς τα αριστερά κατά τη διάρκεια της θητείας του βετεράνου σοσιαλιστή.
Ο Starmer θεωρείται κεντρώος που θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να κερδίσει τα αριστερά μέλη που υποστήριξαν το Corbyn, αλλά είναι ο αγαπημένος των bookmakers και μια δημοσκόπηση της YouGov που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα του έδωσε ισχυρό προβάδισμα έναντι άλλων υποψηφίων.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης