Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά άνω των έξι ετών ο χρυσός εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων - Στο +0,93% και τα 1.566,95 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλά άνω των έξι ετών ο χρυσός εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων - Στο +0,93% και τα 1.566,95 δολ. ανά ουγγιά
Το παλλάδιο «έσπασε» το φράγμα των 2.000 δολ. ανά ουγγιά, σκαρφαλώνοντας σε ιστορικά υψηλά επίπεδα
(upd) Ισχυρή άνοδο κατέγραψε σήμερα Δευτέρα (6/1) ο χρυσός, διευρύνοντας τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, καθώς η τιμή του πολύτιμου μετάλλου βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Φεβρουαρίου 2020 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,93% στα 1.566,9 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από το 2013.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο, η πορεία του οποίου είναι αντιστρόφως ανάλογη από αυτή του χρυσού, υποχωρεί κατά -0,01% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 108,06 γεν.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το παλλάδιο «έσπασε» το φράγμα των 2.000 δολ. ανά ουγγιά, αγγίζοντας τα 2.011,48 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτελούν ιστορικό υψηλό, ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2020 για το ασήμι διαπραγματεύεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2019, και συγκεκριμένα στο +1,66% και τα 18,165 δολ. ανά ουγγιά.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αυξημένες εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν είναι πιθανό να διατηρήσουν τη δυναμική του χρυσού, καθώς οι επενδυτές στρέφονται όλο και περισσότερο στο «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.
«Ο χρυσός εισήλθε στο 2020 με ισχυρή δυναμική», τόνισε ο αναλυτής πόρων της MineLife, Gavin Wendt, διευκρινίζοντας πως «όταν λαμβάνει κανείς υπόψιν τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας και τα αυξημένα ζητήματα αφαλείας με το Ιράν, η επένδυση στον χρυσό δε θέλει και πολύ σκέψη».
Από την πλευρά της, η διευθύνουσα σύμβουλος της YLG Bullion and Futures, Tipa Nawawattanasub, επεσήμανε ότι «η τιμή του χρυσού θα μπορούσε να βρεθεί στα 1.600 δολ. ανά ουγγιά αυτή την εβδομάδα έαν υπάρξει αντίποινα μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν», ενώ πρόσθεσε ότι η ανοδική πορεία του χρυσού «θα μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2020».

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης