Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύεται για τρίτο συνεχόμενο μήνα το επενδυτικό κλίμα τον Ιανουάριο 2019 - Στις 7,6 μονάδες ο δείκτης Sentix

Ευρωζώνη: Ενισχύεται για τρίτο συνεχόμενο μήνα το επενδυτικό κλίμα τον Ιανουάριο 2019 - Στις 7,6 μονάδες ο δείκτης Sentix
Τα στοιχεία του ερευνητικού ομίλου Sentix ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω άνοδο καταγράφει το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη για τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (6/1) στοιχεία του ερευνητικού ομίλου Sentix, καθώς ο δείκτης ενισχύθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος κατέγραψε «άλμα» στις 7,6 μονάδες, έναντι 0,7 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος του δείκτη θα περιοριστεί στις 2,6 μονάδες.
«Οι αναταραχές γύρω από τη σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, η οποία ήταν η κύρια είδηση στα τέλη της εβδομάδας, είτε αγνοήθηκαν από τους επενδυτές είτε δε θεωρήθηκαν κρίσιμες για την οικονομία», ανέφερε ο Sentix μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
Ο δείκτης επενδυτικού κλίματος που αφορά τη Γερμανία σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2019, ενώ ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα κατάσταση της γερμανικής οικονομίας διαμορφώθηκε στις 6 μονάδες, υποδεικνύοντας ότι «το φάσμα της ύφεσης φαίνεται ότι έχει διαλυθεί».
«Ο παγκόσμιος δείκτης καταγράφει άνοδο, όπως συμβαίνει και με τους δείκτες άλλων περιοχών παγκοσμίως», ανέφερε ο ερευνητικός όμιλος, προσθέτοντας ότι «τα στοιχεία από την περιοχή της Ασίας, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, καταγράφουν ιδιαίτερα έντονη βελτίωση».
Όσον αφορά το επενδυτικό κλίμα στις ΗΠΑ, ο δείκτης του Sentix κατέγραψε άνοδο επίσης για τρίτο συνεχόμενο μήνα, αγγίζοντας στις 15,9 μονάδες, λόγω της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης