Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Κατά -1,4% υποχώρησαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο 2019

Eurostat: Κατά -1,4% υποχώρησαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο 2019
Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά +0,2%
Πτώση κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο του 2019, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (6/1) η Eurostat, δεχόμενες πιέσεις από τον κλάδο της ενέργειας.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -1,4% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2018, ενώ η αντίστοιχη πτώση για το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκε στο -1%.
Οι τιμές στον κλάδο της ενέργειας στην Ευρωζώνη υποχώρησαν κατά -6,1% σε σε ετήσια βάση, ενώ η πτώση για τις τιμές ενδιάμεσων αγαθών διαμορφώθηκε στο -1,4%.
Αντίθετα, οι τιμές στον τομέα κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκαν κατά +1,4%, την ίδια στιγμή που η άνοδος στις τιμές διαρκών καταναλωτικών αγαθών και μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών διαμορφώθηκε στο +1,6% και +1,7% αντίστοιχα.
Η αντίστοιχη ετήσια πτώση για τις τιμές ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώθηκε στο -5,2% ενώ οι τιμές ενδιάμεσω αγαθών υποχώρησαν κατά -1,1%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη ετήσια πτώση καταγράφηκε στη Δανία (-4,8%) και την Ιταλία (-3,6%), ενώ αντίυετα η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στη Βουλγαρία (+4%) και τη Ρουμανία (+3,6%).
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά +0,2% στην Ευρωζώνη, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για την Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώθηκε στο +0,1%.
Οι τιμές στον κλάδο της ενέργειας αυξήθηκαν κατά +0,9% σε μηνιαία βάση, ενώ η άνοδος των τιμών στον τομέα μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών διαμορφώθηκε στο +0,2%.
Η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος των τιμών μεταξύ των χωρών της ΕΕ καταγράφηκε στην Ελλάδα (+3,4%) και τη Γαλλία (+1,1%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στην Πορτογαλία (-0,9%) και την Ισπανία (-0,6%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης