Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell (ΕΕ): Πιο σημαντική από ποτέ η εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας μεταξύ Ιράν και Δύσης αυτή τη στιγμή

Borrell (ΕΕ): Πιο σημαντική από ποτέ η εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας μεταξύ Ιράν και Δύσης αυτή τη στιγμή
Ο Επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ τόνισε ότι η εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας είναι σημαντική για την παγκόσμια ασφάλεια
Τη βαθύτατη λύπη του για την απόφαση του Ιράν να αναστείλει τις υποχρεώσεις του απέναντι στην πυρηνική συμφωνία του 2015 εξέφρασε σήμερα ο Επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Josep Borrell, τονίζοντας ότι η εφαρμογή της συμφωνίας είναι σημαντική για την παγκόσμια ασφάλεια.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Borrell, «λυπάμαι βαθύτατα για την τελευταία ανακοίνωση του Ιράν σχετικά με το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA)», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «όπως πάντα, θα βασιστούμε στην επαλήθευση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας».
«Η πλήρης εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας από όλες τις πλευρές είναι πιο σημαντική από ποτέ αυτή τη στιγμή, για την περιφερειακή σταθερότητα και την παγκόσμια ασφάλεια», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι «θα συνεχίσω να εργάζομαι με όλες τις πλευρές ώστε να προχωρήσουμε μπροστά».
Παράλληλα, ο κ. Borrell επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει όλες τις μορφές πολυμέρειας στην εξωτερική της πολιτική, ενώ πρόσθεσε ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Antonio Guterres, προκειμένου οι δύο πλευρές να συζητήσουν τις τρέχουσες εξελίξεις.
Σημειώνεται ότι το Ιράν δήλωσε πως θα αναστείλει όλες τις δεσμεύσεις του απέναντι στην πυρηνική συμφωνία, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα εξακολουθεί να επιτρέπει στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας να έχει πρόσβαση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης