Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Ελπίζουμε ότι η πυρηνική συμφωνία του Ιράν με τη Δύση μπορεί ακόμα να διασωθεί

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Ελπίζουμε ότι η πυρηνική συμφωνία του Ιράν με τη Δύση μπορεί ακόμα να διασωθεί
Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι στόχος του Βερολίνου παραμένει η διάσωση της συμφωνίας
Την ελπίδα της ότι το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA) ανάμεσα στο Ιράν και τη Δύση μπορεί ακόμα να διασωθεί εξέφρασε σήμερα (6/1) η Γερμανία, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, στον απόηχο της απόφασης της Τεχεράνης να αναστείλει τις υποχρεώσεις της απέναντι στη συμφωνία.
Ειδικότερα, το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι «στόχος μας παραμένει η διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας», διευκρινίζοντας μάλιστα ότι «βρισκόμαστε σε συνομιλίες σχετικά με αυτό το ζήτημα».
Μάλιστα, το ΥΠΕΞ της Γερμανίας κατέστησε σαφές ότι «η τελευταία κίνηση του Ιράν αντιπροσωπεύει μία περαιτέρω παραβίαση του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης αλλά όχι και το τέλος της συμφωνίας αυτόματα».
Χθες (5/1) ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Javad Zarif, ανακοίνωσε ότι η Τεχεράνη θα προχωρήσει στο πέμπτο και τελευταία βήμα αναστολής των υποχρεώσεών της απέναντι στην πυρηνική συμφωνία, τονίζοντας ότι «δεν θα υπάρχουν πλέον περιορισμοί στον αριθμό των φυγοκεντρητών».
Ωστόσο, ο κ. Zarif διευκρίνισε ότι και τα πέντε βήματα είναι αναστρέψιμα εφόσον υπάρξρι «αποτελεσματική εφαρμογή των αμοβαίων υποχρεώσεων» απέναντι στην πυρηνική συμφωνία.
Παράλληλα, ο Ιράνός ΥΠΕΞ τόνισε ότι η Τεχεράνη θα εξακολουθεί να επιτρέπει στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας να έχει πρόσβαση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης