Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Ρωσία σταμάτησε την προμήθεια πετρελαίου στη Λευκορωσία

tags :
Η Ρωσία σταμάτησε την προμήθεια πετρελαίου στη Λευκορωσία
Η Ρωσία έχει σταματήσει την προμήθεια πετρελαίου στη Λευκορωσία λόγω διαφωνιών σχετικά με τους δασμούς, σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας της Βαλτικής
Η Ρωσία έχει σταματήσει την προμήθεια πετρελαίου στη Λευκορωσία λόγω διαφωνιών σχετικά με τους δασμούς, σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας της Βαλτικής.
Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι αποστολές πετρελαίου σταμάτησαν την 1η Ιανουαρίου και τα διυλιστήρια επεξεργάζονται επί του παρόντος  ρωσικό πετρέλαιο που παραδόθηκε πριν από την ημερομηνία αυτή.
Η Λευκορωσία βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία για τις τιμές διαμετακόμισης πετρελαίου, εν μέσω αυξανόμενης πίεσης από τη Μόσχα στον πρόεδρο της χώρας, Alyaksandr Lukashenka για  εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Μια συμφωνία διάρκειας δύο μηνών για τις τιμές του φυσικού αερίου πριν από την λήξη της προθεσμίας της 31ης Δεκεμβρίου 2019 βοήθησε τις πλευρές να αποφύγουν το πλήρες μπλοκάρισμα εξαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς τη Λευκορωσία.
Η Λευκορωσία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη Ρωσία για καύσιμα και χρηματοδότηση και αποτελεί βασική διαδρομή διέλευσης για την παροχή ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
Μόσχα και Μινσκ υπέγραψαν συμφωνία το 1999 για να σχηματίσουν ένα ενοποιημένο κράτος, αλλά λίγες πρόοδοι σημειώθηκαν κατά τις επόμενες δύο δεκαετίες.
Οι συναντήσεις μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin και Alyaksandr Lukashenka το 2019, απέτυχαν να φέρουν τις δύο πλευρές μαζί, καθώς ο πρόεδρος της Λευκορωσίας παραπονέθηκε ότι επιδιώκει απλώς «ίσους» όρους.
Οι διαμαρτυρίες που έλαβαν χώρα τον Δεκέμβριο του 2019 στόχευαν στην μυστικότητα των συνομιλιών Μόσχας και Μινσκ και στην αντίθεση των πολιτών για στενότερους δεσμούς με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης