Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Blackstone: Οι 10 εκπλήξεις για το 2020 - Το Ιράν κλείνει το στενό του Hormuz, σκάει η φούσκα των ομολόγων, ο S&P 500 στις 3500 μον.

Blackstone: Οι 10 εκπλήξεις για το 2020 - Το Ιράν κλείνει το στενό του Hormuz, σκάει η φούσκα των ομολόγων, ο S&P 500 στις 3500 μον.
Οι 10 εκπλήξεις της Blackstone για το 2020
Τις 10 εκπλήξεις για το 2020 παρουσιάζει - όπως κάθε χρόνο - η αμερικανική Blackstone.
Η διοίκηση Byron Wien της Blackstone έδωσε στη δημοσιότητα τον κατάλογο των «Δέκα εκπλήξεων για το 2020».

Αυτό είναι το 35ο έτος που ο Byron γνωστοποιεί τις απόψεις του για μια σειρά από οικονομικές, χρηματοπιστωτικές, πολιτικές εκπλήξεις για το επόμενο έτος.
Ο Byron ορίζει μια «έκπληξη» ως ένα γεγονός που ο μέσος επενδυτής θα αποδώσει μόνο μία στις τρεις πιθανότητες να λάβει χώρα, αλλά το οποίο ο Byron πιστεύει ότι είναι πιθανό, έχοντας πιθανότητα μεγαλύτερη από 50%.
Οι δέκα εκπλήξεις του Byron για το 2020 είναι οι εξής:
1) Η Fed μειώνει τα επιτόκια στο 1%.
Χωρίς μια συνολική εμπορική συμφωνία στο χέρι, ο Πρόεδρος Trump ωθεί κάθε εκτελεστική αρχή να τονώσει την ανάπτυξη για να αποφύγει την ύφεση.
Μειώνει τους φόρους μισθοδοσίας για να βάλει περισσότερα χρήματα στα χέρια των καταναλωτών.
2) Οι έννοιες της ανισότητας και της κλιματικής αλλαγής αποτελούν σημαντικά θέματα των εκλογών, αλλά κυριαρχούν οι κεντρώες ιδέες.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων στέλνει άρθρα της μομφής στη Γερουσία, αλλά ο Donald Trump δεν καταδικάζεται ή απομακρύνεται από το αξίωμα του προέδρου.
Αρκετές πληροφορίες αποκαλύπτονται στη διαδικασία για να αναγκάσουν ορισμένους από τους υποστηρικτές του, καθώς και πολλούς ανεξάρτητους, να ρίξουν την υποστήριξή τους σε φιλελεύθερους υποψηφίους στις εκλογές του 2020.
Οι Δημοκρατικοί αναλαμβάνουν τη Γερουσία το Νοέμβριο του 2020.
3) Δεν υπάρχει πλήρης εμπορική συμφωνία δεύτερης φάσης που να περιορίζει την ικανότητα της Κίνας να αγοράζει πνευματική ιδιοκτησία.
Τα εθνικά συμφέροντα οδηγούν στη «βαλκανοποίηση» της τεχνολογίας.
Η ανάπτυξη ξεχωριστών προτύπων για εξοπλισμό 5G και άλλο υλικό τεχνολογίας αποδεικνύεται άσχημα νέα για το μέλλον των παγκόσμιων οικονομιών.
Η κίνηση προς την «αποσύνδεση» κερδίζει έδαφος στις διαπραγματεύσεις με την Κίνα.
Η οικονομική αλληλεξάρτηση των ΗΠΑ με την Κίνα διαβρώνεται.
Τόσο η Κίνα όσο και οι ΗΠΑ κρατούν τα χέρια τους μακριά από το Χονγκ Κονγκ και αφήνουν το κίνημα διαμαρτυρίας να εξελιχθεί από μόνο του.
4) Η προοπτική κατασκευής ενός αυτοκινήτου χωρίς οδηγό αναβάλλεται για το μέλλον.
Μια σειρά ατυχημάτων με πειραματικά οχήματα αναγκάζει μια μεγάλη εταιρεία κατασκευής ή τεχνολογίας να ανακοινώσει ότι δεν αναπτύσσει πλέον τεχνολογία για αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς.
5) Αντιμέτωπο με οικονομικές αναταράξεις από τον «πόνο» των οικονομικών κυρώσεων, το Ιράν εκμεταλλεύεται την συγκυρία ενισχύοντας τις πράξεις εχθρότητας εναντίον του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας.
Κλείνει τα στενά του Hormuz και η τιμή του πετρελαίου (West Texas Intermediate) ανεβαίνει πάνω από τα 70 δολάρια το βαρέλι.
6) Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι οι μετοχές είναι  σε υπερ-αγορασμένα επίπεδα, η αύξηση του ενθουσιασμού των επενδυτών ωθεί το δείκτη Standard and Poor's 500 πάνω από τις 3.500 μονάδες κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του 2020.
7) Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας αντιμετωπίζουν αυξανόμενο πολιτικό έλεγχο και κοινωνική κριτική.
Υπάρχουν προτεινόμενα δημοφιλή σχέδια για τη διάσπαση των μεγαλύτερων πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και για την αύξηση της ρύθμισης και της κυβερνητικής εποπτείας.
Αυτό έχει μεγαλύτερη επιτυχία από τις προηγούμενες κυβερνητικές προσπάθειες εναντίον της Apple, της Microsoft και της IBM, επειδή έχει ευρεία υποστήριξη από τον αμερικανικό λαό.
8)Αφού εξασφάλισε μια εύχρηστη συμφωνία για το Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο αποδεικνύεται νικητής του διαζυγίου του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου καταγράφει ράλι και η στερλίνα ενισχύεται έναντι των υπόλοιπων σημαντικών νομισμάτων.
Το Ηνωμένο Βασίλειο επωφελείται από μια μακρά μεταβατική περίοδο και η ανάπτυξη υπερβαίνει το 2% καθώς οι ξένες άμεσες επενδύσεις αυξάνονται τώρα που οι προοπτικές ξεκαθαρίστηκαν.
9)Η φούσκα ομολόγων αρχίζει να σκάει, αλλά τα αρνητικά επιτόκια θα παραμείνουν.
Παρόλο που η οικονομία των ΗΠΑ επιβραδύνεται, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου πλησιάζει στο 2,5% και η καμπύλη αποδόσεων αντιστρέφεται.
Η Ιαπωνία και η Κίνα απομακρύνονται από τις δημοπρασίες των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ.
Αντί των θεμελιωδών μεγεθών ή του πληθωρισμού, η προσφορά και η ζήτηση οδηγούν σε υψηλότερες αποδόσεις.
10)Τα προβλήματα με το Boeing 737 Max αποτελούν παρελθόν και αρχίζουν οι παραδόσεις.
Το αεροσκάφος γίνεται ανάρπαστο σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντας στις αεροπορικές εταιρείες να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και να αυξάνουν τα κέρδη τους.
Η μετοχή της Boeing αναλαμβάνει ηγετική θέση στην αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης