Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell (EE): Πρέπει να δεσμευτούμε όλοι για να βρεθεί μια πολιτική λύση στην κρίση της Λιβύης

tags :
Borrell (EE): Πρέπει να δεσμευτούμε όλοι για να βρεθεί μια πολιτική λύση στην κρίση της Λιβύης
Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη δείχνουν ότι επίκειται κλιμάκωση της βίας γύρω από την Τρίπολη» - «Σήμερα, είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να εργαστούμε για μια πολιτική λύση στην κρίση της Λιβύης, ανέφερε σe ανακοίνωσή του ο Borrell
«Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη δείχνουν ότι μπορεί να επίκειται κλιμάκωση της βίας γύρω από την Τρίπολη» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell σήμερα Δευτέρα 6/1, ώρες αφότου η Άγκυρα ανακοίνωσε την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στη χώρα, απευθύνοντας έκκληση για μια πολιτική διευθέτηση στη Λιβύη.
«Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη δείχνουν ότι μπορεί να επίκειται η κλιμάκωση της βίας γύρω από την Τρίπολη» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Borrell.
«Σήμερα, είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να εργαστούμε πραγματικά για μια πολιτική λύση στην κρίση της Λιβύης.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί όλες τις πλευρές να δεσμευτούν σε μια πολιτική λύση, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών», συνέχισε.
Ο Borrell καταδίκασε επίσης τις επιθέσεις όπως εκείνη που σημειώθηκε το Σάββατο εναντίον μιας στρατιωτικής σχολής στην Τρίπολη, όπου σκοτώθηκαν 30 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 33.
Η ΕΕ «θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να βρεθεί μια ειρηνική και πολιτική λύση» στη Λιβύη που βυθίστηκε στο χάος μετά την ανατροπή του Muammar Gaddafi το 2011, επέμεινε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης