Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Οι γεωπολιτικές εξελίξεις δεν θα επηρεάσουν την οικονομία των ΗΠΑ

Capital Economics: Οι γεωπολιτικές εξελίξεις δεν θα επηρεάσουν την οικονομία των ΗΠΑ
Aκόμα και αν οι αμερικανικές μετοχές διατηρήσουν την ανθεκτικότητά τους, δεν θα καταγράψον σημαντικά κέρδη το 2020.
Οι γεωπολιτικές εξελίξεις δεν θα επηρεάσουν την οικονομία των ΗΠΑ εκτιμούν οι αναλυτές της Capital Economics, στον απόηχο της δολοφονίας του Ιρανού στρατηγού Soleimani κατόπιν εντολής του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.
«Η περιορισμένη αντίδραση των αμερικανικών μετοχών στην κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή, ενισχύει τη θέση μας ότι η αμερικανική οικονομία δεν θα επηρεαστεί από περαιτέρω κλιμάκωση», τονίζουν οι αναλυτές.
Σημειώνουν ωστόσο, ότι ακόμα και αν οι αμερικανικές μετοχές διατηρήσουν την ανθεκτικότητά τους, δεν θα καταγράψον σημαντικά κέρδη το 2020.
H τιμή του αργού Brent αυξήθηκε πάνω από 3% την Παρασκευή μετά από νέα στοιχεία για τη δολοφονία  του Qassem Soleimani στο Ιράk και σημείωσε άνοδο κατά 2% τη Δευτερα, μετά την κλιμάκση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.
Η άνοδος του πετρελαίου οδήγησε και σε κέρδη τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια.
Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού  Δημοσίου υποχώρησε κατά 10 μονάδες βάσης,  στα επίπεδα που διαπραγματεύονταν στις αρχές Δεκεμβρίου και η τιμή του χρυσού βρίσκεται κοντά σε υψηλά επτά ετών.
Την ίδια ώρα, η πτώση για τον δείκτη βαρόμετρο της Wall, S&P 500, διαμορφώνεται κάτω από το 1% από τις 3 Ιανουαρίου 2020.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης