Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιες είναι οι τάσεις στα Ευρωπαϊκά ταξίδια το 2020

tags :
Ποιες είναι οι τάσεις στα Ευρωπαϊκά ταξίδια το 2020
Οι ταξιδιώτες, σύμφωνα με έρευνα της Allianz Global Assistance αναπτύσσουν νέα ενδιαφέροντα, αναζητούν νέες εμπειρίες, ακόμα και στις αποδράσεις στην χώρα τους
Το 2020 θα είναι ένα άλλο σημαντικό έτος για ταξίδια, αλλά υπάρχουν μερικές τάσεις που θα γίνουν ακόμα πιο δημοφιλείς στη νέα χρονιά.
Οι ταξιδιώτες, σύμφωνα με έρευνα της Allianz Global Assistance αναπτύσσουν νέα ενδιαφέροντα, αναζητούν νέες εμπειρίες, ακόμα και στις αποδράσεις στην χώρα τους.

Οι αξιοπρόσεκτες τάσεις στα Ευρωπαϊκά ταξίδια το 2020

1. Instagram
Το Instagram είναι το απίστευτο εργαλείο για έμπνευση στο wanderlust. Με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς μηνιαίους χρήστες, μία μόνο selfie μπορεί να απογειώσει έναν άγνωστο προορισμό. Και να παρακινήσει μερικούς ταξιδιώτες να επιδείξουν τα δικά τους ταξιδιωτικά επιτεύγματα στον συνεχώς αυξανόμενο κατάλογο των οπαδών τους.
Δυστυχώς, η δημοτικότητα ορισμένων hotspots του Instagram έχει οδηγήσει σε υπερπληθυσμό και σε μια φθηνή εμπειρία επισκεπτών σε ορισμένες περιπτώσεις.

2. Μικρά Ταξίδια
Η τάση των μικρών ταξιδιών συνεχίζει να κερδίζει δυναμική. Ειδικά μεταξύ των Millennials, καθώς αναζητούν να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήματα χωρίς να θυσιάσουν τις εμπειρίες τους. Αυτές οι συντομότερες, τυπικές εκδρομές το Σαββατοκύριακο απαιτούν αποτελεσματικό σχεδιασμό, αλλά επιτρέπουν την απόλαυση στις αποδράσεις, διατηρώντας τις πολυήμερες ημέρες διακοπών.

3. Προγονικός τουρισμός
Καθώς οι υπηρεσίες γενετικού ελέγχου καθίστανται ακόμη πιο προσιτές το 2020, αυξάνονται οι ταξιδιώτες που αναζητούν να εντοπίσουν τα βήματα των προγόνων τους. Η Ευρώπη, ιδιαίτερα οι προορισμοί όπως η Σκωτία και η Ιρλανδία, θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από την αυξανόμενη τάση του προγονικού τουρισμού.

4. Τουρισμός ευεξίας
Η αναπτυσσόμενη αγορά του τουρισμού ευεξίας θα συνεχίσει επίσης να αυξάνεται το 2020. Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες θα αναζητούν μοναδικές εμπειρίες ταξιδιού, με διαλογισμό, θεραπείες spa, υγιεινή διατροφή και υπαίθριες δραστηριότητες στη φύση.

5. Μετασχηματιστικό ταξίδι
Το 2020 περισσότεροι ταξιδιώτες θα αμφισβητήσουν τον εαυτό τους. Και θα αναζητήσουν το νόημα ή και να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο στα ταξίδια. Είτε γνωρίζοντας μια νέα κουλτούρα, είτε έχοντας μια εμπειρία σε μία δραστηριότητα περιπέτειας στην φύση που θα τους βγάλει εκτός ορίων.

6. Αργά ταξίδια
Οι ταξιδιώτες έχουν συνήθως μια μεγάλη λίστα με τα πράγματα που θέλουν να δουν και να κάνουν σε έναν συγκεκριμένο προορισμό.
Ωστόσο, η τάση των αργών ταξιδιών τους ενθαρρύνει να περιορίσουν την εστίασή τους και να περάσουν περισσότερο χρόνο σε μια συγκεκριμένη περιοχή.
Να γνωρίσουν τον πολιτισμό της εμπλουτίζοντας τις εμπειρίες τους και πάνε απ’ όλα να μην χρειάζονται και άλλες διακοπές -λόγω κούρασης- επιστρέφοντας στο σπίτι τους.

7. Foodie τουρισμός
Δεν είναι μυστικό ότι οι άνθρωποι αγαπούν το καλό φαγητό. Και καθώς ο αριθμός των λάτρεις των γκουρμέ φαγητών αυξάνεται, ο foodie tourism θα έχει μεγαλύτερη ζήτηση. Με πολλούς ταλαντούχους σεφ σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο, υπάρχει πάντα κάτι νέο και φρέσκο για απόλαυση. Και με τα νέα τρόφιμα, τα ζυθοποιεία και τα οινοποιεία να εμφανίζονται είναι μια τάση που είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει.

8. Οικολογικός τουρισμός
Το φιλικό προς το περιβάλλον ταξίδι ή ο υπεύθυνος τουρισμός είναι μια άλλη αυξανόμενη τάση που δεν δείχνει ενδείξεις επιβράδυνσης καθώς η συνειδητοποίηση σχετικά με την κλιματική αλλαγή και άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα συνεχίζει να αυξάνεται. Οι ταξιδιώτες την νέα χρονιά θα αναζητήσουν προμηθευτές ταξιδιών που αγκαλιάζουν τη βιωσιμότητα.

9. Northern Lights ταξίδια
Τα Northern Lights ή βόρεια φώτα θα μαγνητίσουν τους ταξιδιώτες και το 2020. Νορβηγία, Ισλανδία, Σκωτία, Φινλανδία, Σουηδική Λαπωνία και Γροιλανδία, με τα πολικά φώτα τους, είναι οι ευνοημένοι προορισμοί στην Ευρώπη.

10. Solo ταξίδια
Τα solo ταξίδια θα συνεχίσουν να απογειώνονται το 2020, ειδικά μεταξύ των γυναικών άνω των 55 ετών. Το 2018, σύμφωνα με την πλατφόρμα πολυτελών διακοπών Black Tomato, το 68% των ταξιδιωτών που ταξίδεψαν μόνοι τους το 2017 ήταν γυναίκες και ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 73% με βάση τα πιο πρόσφατα δεδομένα.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης