Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε υψηλά έξι ετών παραμένει ο χρυσός με τα «βλέμματα» στη Μέση Ανατολή, στα 1.572 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κοντά σε υψηλά έξι ετών παραμένει ο χρυσός με τα «βλέμματα» στη Μέση Ανατολή, στα 1.572 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο απομακρύνεται από τα χαμηλά έξι μηνών στα οποία βρέθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση
Με κέρδη έκλισε σήμερα Τρίτη (7/1) ο χρυσός, ο οποίος παραμένει ωστόσο κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών, στον απόηχο της κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ιράν κατά τις τελευταίες ημέρες.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολάιου για τον χρυσό παραδόσεως Φεβρουαρίου 2020 σημείωσε άνοδο +-0,2% στα 1.572 δολ. ανά ουγγιά, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχε σκαρφαλώσει στα 1.588,65 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2013.
Παράλληλα, ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου κατέςγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,05% στις 96,39 μονάδες, ενώ παράλληλα το αμερικανικό νόμσισμα ενισχύεται κατά +0,06% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 108,41 γεν.
Κατά τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις, η τιμή του χρυσού κατέγραψε άνοδο μεγαλύτερη του +2%, καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή έστρεψαν τους επενδυτές στο «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.
«Οι γεωπολιτικές εντάσεις παραμένουν στο επίκεντρο των αγορών, οι οποίες βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής», δήλωσε ο διευθυντής αγορών στη National Australia Bank, Tapas Strickland, διευκρινίζοντας ότι «η πιθανότητας ενός κύκλου αντιποίνων παραμένει και οι αγορές πιθανότατα θα παραμείνουν επιφυλακτικές».
Η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη γύρω και από τη Federal Reserve, καθώς αρκετοί αξιωματούχοι της Τράπεζας θα πραγματοποιήσουν ομιλίες εντός της εβδομάδας, παρέχοντας περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με τη νομισματική πολιτική του 2020.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή (10/1) το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ αναμένεται να δημοσιεύσει τα στοιχεία που αφορούν τις νέες θέσεις εργασίας για τον Δεκέμβριο του 2019, με τους αναλυτές να προβλέπουν αύξηση κατά 155.000 θέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης