Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στο 1,3% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Δεκέμβριο του 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Ευρωζώνη: Στο 1,3% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Δεκέμβριο του 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 0,3%
Περαιτέρω επιτάχυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (7/1) η Eurostat, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας ανόδου 1% τον Νοέμβριο του 2019, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 1,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 0,3% έναντι πτώσης -0,3% τον Νοέμβριο, επιβεβαιώνοντας επίσης τις προβλέψεις των αναλυτών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο τομέας τροφίμων, ποτών και καπνού αναμένεται να καταγράψει τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο για τον Δεκέμβριο, και συγκεκριμένα στο 2%, ενώ οι τιμές στον κλάδο υπηρεσιών αναμένεται να αυξηθούν κατά 1,8%.
Οι τιμές μη ενεργειακών βιομηχανικών προϊόντων προβλέπεται ότι θα αυξηθούν κατά 0,4% σε ετήσια βάση, ενώ μικρότερη θα είναι η αύξηση στις τιμές ενέργειας, και συγκεκριμένα στο 0,2%.
Σημειώνεται ότι τα τελικά στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή αναμένεται να δημοσιευθούν στις 17 Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης