Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Κατά +1% αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο του 2019

Eurostat: Κατά +1% αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο του 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν σημαντική άνοδο της τάξεως του +2,2%
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη για τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (7/1) στοιχεία της Eurostat, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019, έναντι πτώσης -0,3% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +0,7%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά +2,2% έναντι ετήσιας πτώσης +1,7% τον Οκτώβριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +1,5%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +0,6% ενώ σε σχέσε με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους σημειώθηκε αύξηση κατά +1,9%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος για την Ευρωζώνη σημειώθηκε στον τομέα μη εδώδιμών προϊόντων, και συγκεκριμένα στο +1,4%, ενώ ο τομέας τροφίμων, ποτών και καπνού σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,7%.
Αντίθετα, οι πωλήσεις στον τομέα καυσίμων υποχώρησαν κατά -1% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019, ενώ σε ετήσια βάση καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -1,4%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος σημειώθηκε στον Πολωνία (+3,3%) και το Βέλγιο (+2,7%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο (-1,7%) και την Ιρλανδία (-0,9%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης