Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε υψηλά εννέα μηνών σκαρφάλωσε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2019 - Στις 53,8 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σε υψηλά εννέα μηνών σκαρφάλωσε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Δεκέμβριο 2019 - Στις 53,8 μονάδες ο PMI
Η δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Μάρτιο
Με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων εννέα μηνών αναπτύχθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος στη Γερμανία τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (7/1) στοιχεία της Markit, εν μέσω σημαντικής ανόδου στον τομέα κατοικιών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 53,8 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2019, έναντι 52,5 μονάδων τον Νοέμβριο του 2019.
Ο τομέας κατοικιών κατέγραψε ισχυρή άνοδο σε σχέση με τον Νοέμβριο, με τον σχετικό υποδείκτη να επεκτείνεται για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Μάρτιο.
Παράλληλα, ο τομέας εμπορικών κτηρίων σταθεροποιήθηκε μετά από πέντε συνεχόμενους μήνες πτώσης, ενώ αντίθετα ο τομέας πολιτικών μηχανικών υποχώρησε για ένατο συνεχόμενο μήνα.
Ο υποδείκτης που αγορά τις εισροές νέων εργασιών αυξήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο, την ίδια στιγμή που ο ρυθμός αύξησης των μισθών ήταν ο ταχύτερος από το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Ωστόσο, οι επιχειρήσεις εμφανίστηκαν λιγότερο αισιόδοξες αναφορικά με τις προοπτικές του κλάδου για το νέο έτος, καθώς ο σχετικός υποδείκτης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης