Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ron Paul institute: Δεν μπορεί κανείς να εμπιστευτεί τον Trump για το Ιράν

Ron Paul institute: Δεν μπορεί κανείς να εμπιστευτεί τον Trump για το Ιράν
Ο Trump έχει εμμονή με το Ιράν, αλλά και οι τελευταίοι τέσσερις αμερικανικοί Πρόεδροι είπαν ψέματα για να προκαλέσουν πολέμους στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Συρία, τη Λιβύη, τη Σερβία, τη Σομαλία και ο κατάλογος συνεχίζεται.
Δεν μπορεί κανείς να εμπιστευτεί τον αμερικανό Πρόεδρο Trump για το Ιράν αναφέρει το Roan Paul institute, του πρώην ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Roan Paul.
Ο Πρόεδρος Trump και ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo,  μας είπαν ότι οι ΗΠΑ έπρεπε να δολοφονήσουν τον ιρανό στρατηγικό Qassim Soleimani επειδή σχεδίαζε επιθέσεις στους Αμερικανούς πολίτες.
Αυτό το επιχείρημα δεν είναι σοβαρό.
Γιατί όχι;
Επειδή ο Trump και οι νεοσυντηρητικοί - όπως ο Pompeo - έχουν πει πολλά ψέματα για το Ιράν τα τελευταία τρία χρόνια σε μια προσπάθεια να πείσουν για την αναγκαιότητα της παρουσίας των αμερικανών στο Ιράκ.
Από τη φαινομενική δικαιολογία να βγουν από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν, να κατηγορήσουν την Υεμένη για το Ιράν, να κατηγορήσουν το Ιράν για την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ μας τροφοδοτεί μια σταθερή ροή ψεμάτων για τρία χρόνια επειδή έχει εμμονή με το Ιράν.
Ο Trump έχει εμμονή με το Ιράν, αλλά και οι τελευταίοι τέσσερις αμερικανικοί Πρόεδροι είπαν ψέματα για να προκαλέσουν πολέμους στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Συρία, τη Λιβύη, τη Σερβία, τη Σομαλία και ο κατάλογος συνεχίζεται.
Κάποια στιγμή, όταν λέμε πολλά ψέματα συνεχώς και με συνέπεια για δεκαετίες σχετικά με μια "απειλή" θα έρθει η στιγμή των αποδείξεων.
Σκεφθείτε ότι επιχειρήματα έχουν επικαλεστεί οι αμερικανοί για τους πολέμους που έχουν διεξάγει, υπάρχουν μόνο υποθέσεις όχι αποδείξεις.
Ο Πρόεδρος Trump προειδοποίησε ότι η κυβέρνησή του έχει ήδη στοχεύσει 52 περιοχές σημαντικές για το Ιράν και τον ιρανικό πολιτισμό και οι ΗΠΑ θα τους επιτεθούν αν το Ιράν αντιδράσει για τη δολοφονία του στρατηγού Qassim Soleimani.
Επειδή το Ιράν δεν έχει καμία πιθανότητα και ικανότητα να επιτεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα αντίποινα του Ιράν, αν έρθουν, πιθανόν θα είναι εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων ή κυβερνητικών αξιωματούχων των ΗΠΑ που σταθμεύουν ή επισκέπτονται τη Μέση Ανατολή.
Υπάρχει εύκολη λύση για τον Πρόεδρο Trump που θα σώσει τη ζωή Αμερικανών αξιωματικών: Να φύγει ο αμερικανικός στρατός από την περιοχή.
Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για αμερικανικά στρατεύματα να σταθμεύουν σε όλη τη Μέση Ανατολή για να αντιμετωπίσουν αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων.
Η δολοφονία του ανώτερου ιρανού στρατιωτικού στο ιρακινό έδαφος θα εξυπηρετούσε τελικά να ενώσει τις ιρακινές παρατάξεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.
Και έτσι έγινε: το ιρακινό κοινοβούλιο ψήφισε να αποχωρήσουν τα  αμερικανικά στρατεύματα από το ιρακινό έδαφος.
Μπορεί να ήταν μια μη δεσμευτική απόφαση, αλλά είναι μια απόφαση.
Τα αμερικανικά στρατεύματα δεν είναι επιθυμητά στο Ιράκ και κινδυνεύουν όλο και περισσότερο.
Με βάση το Roan Paul institute τα αμερικανικά στρατεύματα θα πρέπει να φύγουν από το Ιράκ, θα πρέπει να κλείσει η αμερικανική πρεσβεία στην Βαγδάτη καθώς αποτελεί σύμβολο της επιθετικότητας μας και οι ΗΠΑ θα πρέπει να αφήσουν τους ανθρώπους της Μέσης Ανατολής να λύσουν τα δικά τους προβλήματα.
Διατηρήστε μια ισχυρή άμυνα για να προστατέψετε τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά τελειώστε αυτό το όνειρο να ελέγξετε τον κόσμο με τα όπλα.
Δεν λειτουργεί.
Μας κάνει φτωχότερους ως έθνος και πιο ευάλωτους στις επιθέσεις.
 Κάνει τις ελίτ της Ουάσινγκτον πλούσιες αφήνοντας την αμερικανική εργατική και μεσαία τάξη απροστάτευτες.
Προκαλεί μίσος και επιθυμία για εκδίκηση μεταξύ εκείνων που έχουν πέσει θύματα της αμερικανικής παρεμβατικής εξωτερικής πολιτικής.
Και οδηγεί στο θάνατο χιλιάδες αθώους στο εξωτερικό.
Δεν υπάρχει κανένα όφελος για τις Ηνωμένες Πολιτείες να προσπαθήσουν να ελέγξουν τον κόσμο.
Μια τέτοια εξωτερική πολιτική φέρνει μόνο χρεοκοπία - ηθική και οικονομική.
Για χάρη της Αμερικής απαιτούμε την επιστροφή των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Μέση Ανατολή….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης