Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Putin με Assad στη Συρία: «Αποκαθίσταται η εδαφική ακεραιότητα της χώρας»

Συνάντηση Putin με Assad στη Συρία: «Αποκαθίσταται η εδαφική ακεραιότητα της χώρας»
H συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Συρία 
Συνομιλίες με τον Σύρο πρόεδρο Bashar al-Assad είχε σήμερα (7/1/2020) ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Dmitry Peskov.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Ρώσος πρόεδρος στην Συρία μετά την επίσκεψη του το 2017 στην ρωσική αεροπορική βάση Χμεϊμίμ στην επαρχία της Λαττάκειας.
«Ο Vladimir Putin κατευθύνθηκε από το αεροδρόμιο στο κέντρο διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας, περνώντας από τους δρόμους της Δαμασκού», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Ρώσου πρόεδρου.
«Στο κέντρο διοίκησης τον Πούτιν υποδέχθηκε ο Σύρος πρόεδρος Bashar Assad», δήλωσε ο Peskov, προσθέτοντας ότι «οι ηγέτες των δύο χωρών άκουσαν τις εισηγήσεις των στρατιωτικών για την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορες περιοχές της χώρας».
Κατά την διάρκεια των συνομιλιών ο Σύρος πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Ρωσία και τους Ρώσους στρατιωτικούς για την βοήθεια τους στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και την αποκατάσταση της ειρήνης στην Συρία.
«Ο Assad εξέφρασε τις θερμές του ευχές στον Putin και τον ρωσικό λαό για την εορτή των Χριστουγέννων», δήλωσε ο Peskov, προσθέτοντας ότι κατά την διάρκεια της παραμονής του προέδρου Putin στην Συρία έχει προγραμματισθεί σειρά επισκέψεων σε μερικές μονάδες.
«Κατά την διάρκεια των συνομιλιών με τον Assad, ο Putin επεσήμανε ότι τώρα μπορούμε με βεβαιότητα να διαπιστώσουμε ότι έχουμε διανύσει μια τεράστια απόσταση στον δρόμο προς την ανασύσταση του συριακού κράτους και την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου.
«Ο Putin παρατήρησε επίσης ότι στους δρόμους της Δαμασκού μπορεί να δει κανείς δια γυμνού οφθαλμού ενδείξεις της ζωής που αποκαθίσταται» δήλωσε ο Peskov.
Σημειώνεται ότι η Ρωσία ανέπτυξε τις αεροπορικές της δυνάμεις στην Συρία το 2015, οι οποίες στράφηκαν εναντίον των ανταρτών που επιδίωκαν την ανατροπή του Assad.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης