Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αποκλιμάκωση της έντασης στην Μέση Ανατολή έβαλε φρένο στην άνοδο του χρυσού στα 1.560,20 δολάρια/ουγγιά

tags :
Η αποκλιμάκωση της έντασης στην Μέση Ανατολή έβαλε φρένο στην άνοδο του χρυσού στα 1.560,20 δολάρια/ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα του 2013
Η αποκλιμάκωση της έντασης στην Μέση Ανατολή, κυρίως μετά από το διάγγελμα του προέδρου Trump, έβαλε φρένο στην άνοδο του χρυσού.
Ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωσε πτώση 14,10 δολαρίων ή 0,9%, κλείνοντας στα 1.560,20 δολ. ανά ουγγιά.
Οι φόβοι για το πώς θα απαντούσαν οι ΗΠΑ στο πλήγμα με ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους σε αμερικανικές βάσεις στο έδαφος του Ιράκ έστειλε τον χρυσό σε υψηλό ημέρας 1.613,30 δολ. ανά ουγγιά, νωρίτερα κατά τη συνεδρίαση.
Το ασήμι Μαρτίου έχασε 22,6 σεντς ή 1,2%, κλείνοντας στα 18,167 δολ. ανά ουγγιά, με τον χαλκό Μαρτίου να κλείνει στα 2,812 δολ. η λίβρα, με άνοδο 0,7%. Η πλατίνα Απριλίου υποχώρησε κατά 0,8%, στα 963,80 δολ. ανά ουγγιά.
Το παλλάδιο Μαρτίου σημείωσε νέο μίνι άλμα 2,3% στα 2.061,40 δολ. ανά ουγγιά, σημειώνοντας ακόμη ένα ιστορικό υψηλό.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο, η πορεία του οποίου είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη από αυτήν του πολύτιμου μετάλλου, καταγράφει οριακή άνοδο έναντι του γεν Ιαπωνίας, και συγκεκριμένα στο +0,025% και τα 108,68 γεν.
Η τιμή του χρυσού βρισόταν σε συνεχή ανοδική πορεία κατά την πρώτη εβδομάδα του 2020, εν μέσω των εντάσεων μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Τεχεράνης, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι ο χρυσός θα μπορούσε να αγγίξει ακόμα και τα 1.600 δολ. ανά ουγγιά βραχυπρόθεσμα.
Επιπλέον, οι επενδυτές αναμένουν την επόμενη εβδομάδα και την υπογραφή της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, η οποία έχει οριστεί για τις 15 Ιανουαρίου στην Ουάσιγκτον.
Όπως αναφέρει ο αναλυτής πολύτιμών μετάλλων της RJO Futures, Eric Scoles, παρά την ανοδική τάση του χρυσού «το ενδεχόμενο μεταβλητότητας είναι ισχυρό», διευκρινίζοντας ότι η υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας «θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στον χρυσό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης