Πολιτική

Μητσοτάκης σε FT: Αφήσαμε πίσω μια δύσκολη περίοδο - Συνεχείς συναντήσεις με επενδυτές - Θα γεφυρωθεί το χάσμα αξιοπιστίας

Μητσοτάκης σε FT: Αφήσαμε πίσω μια δύσκολη περίοδο - Συνεχείς συναντήσεις με επενδυτές - Θα γεφυρωθεί το χάσμα αξιοπιστίας
Σε δηλώσεις του στους Financial Times, o Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η νίκη του στις εκλογές ήταν σημείο καμπής για την Ελλάδα
«Σημείο καμπής» για την Ελλάδα χαρακτηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης -μιλώντας στους Financial Times- τη νίκη του στις εκλογές και τονίζει ότι η Ελλάδα «άφησε πίσω της μια δύσκολη περίοδο».
Ο ίδιος δηλώνει ότι η ανάπτυξη θα φτάσει στο 3% το 2020 αλλά και ότι δύσκολα περνά μέρα που να μην έχει συνάντηση με επενδυτές.
«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λέει ότι η εκλογή πριν από έξι μήνες ήταν ένα "σημείο καμπής" για την Ελλάδα έπειτα από τέσσερα χρόνια κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησε την Ελλάδα ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ πριν τελικά αποδεχτεί τους όρους των διεθνών πιστωτών, που τελικά τους εφάρμοσε κατά ήμισυ» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Ο ίδιος δηλώνει «έχουμε αφήσει πίσω μας μια δύσκολη περίοδο, και πιστεύω ότι αυτή ήταν μια εκλογή που ουσιαστικά συμβόλισε το τέλος μιας εποχής που άρχισε με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2009 και η άποψη μου είναι ότι η κρίση διήρκησε περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε».
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει ανάπτυξη 3% κατά το 2020.
«Πιστεύω ότι είμαστε σε μια διαδικασία που ξεφεύγουμε από ένα φαύλο κύκλο και εισερχόμαστε σε ένα ενάρετο κύκλο» επισημαίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός και συμπληρώνει «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό που ελπίζω ότι θα συμβεί στη χώρα και νομίζω ότι αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι μια ριζική αλλαγή, να κάνουμε την Ελλάδα ένα πραγματικό success story.
Δεν μπορούμε απλά να το ξεπεράσουμε, έχουμε χάσει πολύ χρόνο και πολύ ΑΕΠ, ειλικρινά, ως χώρα για να το κάνουμε αυτό».
Στο δημοσίευμα των Financial Times αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει τους επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του βλέπει μια δραματική αλλαγή στην επενδυτική εμπιστοσύνη μετά την εκλογή του.
Ωστόσο, αναμένει να δει όλα αυτά τα μεταφραστούν σε αύξηση των επενδύσεων και ταχύτερη ανάπτυξη.
«Δεν υπάρχει λόγος να μην συμβεί αυτό» λέει ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι δύσκολα περνά μια μέρα που να μην έχει κάποια συνάντηση με επενδυτές.

Το πρωτογενές πλεόνασμα

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται ειδική αναφορά και στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.
«Ο κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί να επαναδιαπραγματευτεί τον στόχο.
Αν και το χρέος της Ελλάδας παραμένει στο 177%, ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα χαμηλότερα επιτόκια ήρθαν για να μείνουν, μειώνοντας το κόστος αποπληρωμής.
Ωστόσο, οι υπουργοί Οικονομικών απέρριψαν το αίτημα του τον Ιούλιο, αλλά ο ίδιος θα το επαναφέρει την άνοιξη, με την ελπίδα ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες θα έχουν αρχίσει να αποδίδουν» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
«Γνωρίζουμε τη δυναμική και γνωρίζουμε το γεγονός ότι υπάρχει ένα χάσμα αξιοπιστίας που πρέπει να γεφυρωθεί.
Κι αυτό ακριβώς κάνουμε» επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης