Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Δύο αμερικανικά funds λόγω Ιράν πούλησαν θέσεις σε Eurobank και Εθνική με discount

Δύο αμερικανικά funds λόγω Ιράν πούλησαν θέσεις σε Eurobank και Εθνική με discount
Τα δύο αμερικανικά funds διατηρούν και άλλες θέσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο τις οποίες θα ρευστοποιήσουν άμεσα
Δύο αμερικανικά funds βρίσκονται πίσω από τις πωλήσεις μεγάλων πακέτων μετοχών σε Εθνική και Eurobank, απόρροια των δραματικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στο Ιράν.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τα δύο αμερικανικά funds διατηρούν και άλλες θέσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο τις οποίες θα ρευστοποιήσουν άμεσα.
Τις μετοχές αγόρασαν ένα αμερικανικό fund και ένα χαρτοφυλάκιο από την Βρετανία που μάλλον εκπροσωπεί επίσης αμερικανό επενδυτή.
Οι πληροφορίες που ήθελαν τα πακέτα μετοχών να αφορούν αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων και αλλαγές θεματοφύλακα δεν επιβεβαιώνονται.
Τα πακέτα που σημειώθηκαν έχουν ως εξής:
1) Τέσσερα πακέτα στη Eurobank, που αντιστοιχούν στο 4,72% του μετοχικού της κεφαλαίου
Στη Eurobank έχουν κινηθεί 101,5 εκατ. μετοχές στην τιμή των 0,8411 ευρώ και 0,8410 ευρώ συνολικής αξίας 85,3 εκατ. ευρώ.
2) Δύο στην Εθνική Τράπεζα, που αντιστοιχούν στο 3,49% του μετοχικού της κεφαλαίου.
Στην Εθνική έχουν γίνει δύο πακέτα συνολικού όγκου 32 εκατ. τεμαχίων στην τιμή των 2,8066 και 2,8067 ευρώ με συνολική αξία 89,8 εκατ. ευρώ.
Και τα δύο πακέτα έγιναν με discount, καθώς αυτήν την ώρα η τιμή της Eurobank είναι στα 0,8425 ευρώ με απώλειες 5,34% και η μετοχή της Εθνικής είναι στα 2,8370 ευρώ με απώλειες 3,17%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης