Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu: Putin και Erdogan ζητούν ανακωχή στη Λιβύη από τις 12 Ιανουαρίου

Cavusoglu: Putin και Erdogan ζητούν ανακωχή στη Λιβύη από τις 12 Ιανουαρίου
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο ομόλογο του
Την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη ζητούν οι ηγέτες της Ρωσίας και της Τουρκίας -Vladimir Putin και Recep Tayyip Erdogan- όπως γνωστοποίησε σήμερα (8/1/2020) ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu.
«Ο πρόεδρος Erdogan και ο Ρώσος ηγέτης Putin ζητούν κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη από τα μεσάνχτα της 12ης Ιανουαρίου» δήλωσε ο Cavusoglu κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ρώσο ομόλογο του, Sergey Lavrov.
Υπενθυμίζεται ότι o Erdogan έχει ανακοινώσει την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη για τη στήριξη της κυβέρνησης υπό τον Fayez al-Sarraj.
Εξάλλου, νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Erdogan με τον Putin, ενώ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε την πάγια θέση του ότι κανένα σχέδιο στη Ανατολή Μεσόγειο δεν θα έχει επιτυχία χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας.
«O στόχος των ερευνών μας στην ανατολική Μεσόγειο είναι η προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας και της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου".
Στην ανατολική Μεσόγειο από διπλωματική, νομική και οικονομική άποψη, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επιβίωσης σχεδίου αν δεν περιλαμβάνει την Τουρκία.
Φυσικά, η Τουρκία θα έχει δικαίωμα λόγου για κάθε σχέδιο στην ανατολική Μεσόγειο αφού έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης