Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Πλήρης απασχόληση και υψηλά μπόνους από την τριμερή συμφωνία μεταφοράς προσωπικού της Eurobank στη Do Value - Τι προβλέπει η σύμβαση

tags :
Πλήρης απασχόληση και υψηλά μπόνους από την τριμερή συμφωνία μεταφοράς προσωπικού της Eurobank στη Do Value - Τι προβλέπει η σύμβαση
Πλήρης απασχόληση και υψηλά μπόνους από την τριμερή συμφωνία μεταφοράς προσωπικού της Eurobank στη Do Value
Πλήρη εξασφάλιση της απασχόλησης και των εργασιακών δικαιωμάτων των 1.000 εργαζομένων (600 της FPS και 400 τραπεζικών της μονάδας Troubled Assets Group) που θα μεταφερθούν στην doValue, με οικονομικά κίνητρα, προβλέπει η τριμερής συμφωνία Eurobank - FPS και συλλόγου εργαζομένων της τράπεζας για τη μετάβαση του προσωπικού στην εταιρία διαχείρισης κόκκινων δανείων doValue.  
 H συμφωνία των τριών πλευρών, σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων, προβλέπει ότι όσοι εργαζόμενοι των µμεταβιβαζόμενων µμονάδων επιλέξουν οικειοθελώς να αποχωρήσουν από την τράπεζα και να προσληφθούν στην FPS, θα υπογράψουν την σχετική σύβαση λύσης της σχέσης τους µε την Τράπεζα και θα λάβουν τις εξής οικονομικές παροχές:
1. Καταβολή οικειοθελούς αποζηµίωσης λύσης εργασιακής σχέσης, ίσης προς 10 µηνιαίους µικτούς µισθούς, όπως θα έχουν υπολογιστεί µετά από την ενσωµάτωση τυχόν επιδοµάτων γέννησης τέκνων, παραγωγικότητας, και µετά από αίτηµα του σωµατείου και τις µελλοντικές αυξήσεις των βασικών µισθών των κλιµακίων (όπως διαµορφώνονται την 01/12/2021 βάσει Σ.Σ.Ε. Τραπεζών 2019-2021).
2.Η ανωτέρω αποζηµίωση θα προσαυξηθεί ως εξής:
α) Ποσό - εφόσον προκύπτει - που αντιστοιχεί στην εκκαθάριση του ετήσιου προγράµµατος κινήτρων του TAG για το έτος 2019.
β) Ποσό που αντιστοιχεί στο επίδοµα οικονοµικής ενίσχυσης υπαλλήλων µε τέκνα ειδικών αναγκών, υπολογιζόµενο για τα έτη που αποµένουν έως την συµπλήρωση του 25ου έτους του τέκνου.
γ) Μετά από αίτημα του σωματείου Union, συμφωνήθηκε στην παραπάνω οικειοθελή αποζημίωση να εφαρμόζεται κατώτατο πλαφόν, ίσο µε τη νόµιµη αποζηµίωση (επηρεάζει το 40% του πληθυσµού που θα πάρουν περισσότερους µισθούς, αυτούς µε πολλά χρόνια προϋπηρεσίας) ή µε το ποσό των 25.000 ευρώ (επηρεάζει το 50%, αυτούς που είναι νεώτεροι και χαµηλόµισθοι και θα πάρουν κατά µέσο όρο 15 µισθούς), όποιο είναι υψηλότερο. Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι το 90% των υπαγόµενων στην συµφωνία, θα λάβει από 13 έως 30 µισθούς, αναφέρει ο σύλλογος εργαζομένων.  
3. Καταβολή του συνόλου του ποσού που έχει συσσωρευτεί στον ατοµικό λογαριασµό του εργαζοµένου στο οµαδικό πρόγραµµα διαχείρισης κεφαλαίου τέκνων υπαλλήλων, ανεξαρτήτως της ηλικίας των τέκνων.
4. Καταβολή του συνόλου του ποσού, που θα έχει συσσωρευτεί στον ατοµικό συνταξιοδοτικό λογαριασµό του εργαζοµένου στο οµαδικό ασφαλιστήριο διαχείρισης συνταξιοδοτικού κεφαλαίου µέχρι την ηµεροµηνία µεταβίβασης, ανεξαρτήτως των ετών προϋπηρεσίας στον όµιλο. Εναλλακτικώς, κατόπιν έγγραφου αιτήµατος του εργαζοµένου, το σύνολο του ποσού αυτού θα µεταφερθεί στο οµαδικό ασφαλιστήριο διαχείρισης συνταξιοδοτικού κεφαλαίου της F.P.S.
Οι ως άνω εργαζόμενοι οι οποίοι θα επιλέξουν οικειοθελώς να αποχωρήσουν από την τράπεζα και να προσληφθούν στην FPS, θα υπογράψουν συγχρόνως σύμβαση εργασίας µε την FPS, υπό τους εξής όρους και συµφωνίες:
1.Η πρόσληψη κάθε εργαζοµένου στην FPS θα γίνει µε σύµβαση αορίστου χρόνου.
2. Η F.P.S. θα αναγνωρίσει το σύνολο της ήδη αναγνωρισµένης προϋπηρεσίας κάθε εργαζοµένου στον όµιλο Eurobank.
3. Κάθε εργαζόµενος θα προσληφθεί µε τον µισθό που είχε κατά την ηµεροµηνία λύσης της σχέσης εργασίας του µε την τράπεζα, ο οποίος θα ενσωµατώσει επιπλέον τα ακόλουθα:
α) Τυχόν επίδοµα γέννησης τέκνων,
β) Τυχόν επίδοµα παραγωγικότητας,
γ) Την αύξηση (σε όσους επηρεάζονται) που προβλέπεται από την κλαδική Σ.Σ.Ε. 2019- 2021, όπως θα έχουν διαµορφωθεί οι βασικοί µισθοί κλιµακίων την 01/12/2021.  
Επιπλέον συμφωνήθηκε από τα μέρη, μια σειρά οικειοθελών παροχών
Μετά από αίτημα του σωματείου Union, τα µμέρη συμφώνησαν ότι όσοι εργαζόμενοι των µμεταβιβαζόμενων µμονάδων επιλέξουν οικειοθελώς να αποχωρήσουν από την τράπεζα και να μην προσληφθούν στην FPS, θα υπογράψουν την σχετική σύμβαση λύσης της σχέσης τους µε την τράπεζα σε ατοµική βάση, υπό τους εξής όρους και συµφωνίες:  
-Η Τράπεζα θα καταβάλει στον εργαζόμενο, οικειοθελή αποζημίωση σύμφωνα µε τους όρους και τις προϋποθέσεις του τελευταίου προγράμματος εθελουσίας εξόδου, όπως αυτό περιγράφεται στην από 15/05/2019 ανακοίνωση της τράπεζας (θα είναι διαθέσιμη µόνο η επιλογή του εφάπαξ ποσού µε µέγιστο μικτό ποσό 160.000 ευρώ), ενώ οι λοιπές παροχές του προγράμματος ισχύουν, ως περιγράφονται σε σχετική παράγραφο της εν λόγω ανακοίνωσης).
-Ο εργαζόµενος θα δεσµευτεί ρητά, ότι για το πρώτο έτος από την αποχώρησή του από την τράπεζα, θα απέχει από οποιασδήποτε µορφής απασχόληση σε ανταγωνιστικές προς την FPS επιχειρήσεις και συγκεκριµένα σε εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις (Servicers), συµπεριλαµβανοµένης της Eurobank FPS ΑΕ διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, ή όπως τυχόν µετονοµαστεί µελλοντικά.
Αν παραβεί την υποχρέωση αυτή, ο εργαζόµενος θα οφείλει να επιστρέψει στην τράπεζα το τµήµα της αποζηµίωσης λύσης σχέσης που έλαβε, το οποίο υπερβαίνει την κατά νόµο αποζηµίωση καταγγελίας.  
-Η τράπεζα και το σωµατείο Union, εξέφρασαν την βούληση τους να διασφαλιστούν πάση θυσία οι θέσεις εργασίας.
Το σωματείο Union ζήτησε από την τράπεζα για τους εργαζόμενους που απορρίψουν και το πακέτο παροχών τράπεζας και την εθελούσια, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Η τράπεζα σημείωσε ότι φέρουσα την συνολική ευθύνη της επιτυχίας του εγχειρήματος, διατηρεί αυτούσια τα δικαιώματα που παρέχονται στον µμεταβιβάζοντα εργοδότη στο πλαίσιο των νόμων, µε στόχο ακριβώς την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.  

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης