Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λίβανος: Ολοένα και πιο ανεύθυνο να μένει χωρίς κυβέρνηση η χώρα, προειδοποιεί ο ΟΗΕ

tags :
Λίβανος: Ολοένα και πιο ανεύθυνο να μένει χωρίς κυβέρνηση η χώρα, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Το να μένει ο Λίβανος χωρίς κυβέρνηση είναι «ολοένα και πιο ανεύθυνο» δεδομένων των εξελίξεων στην περιοχή και τη χώρα, προειδοποίησε αξιωματούχος του ΟΗΕ
Το να μένει ο Λίβανος χωρίς κυβέρνηση είναι «ολοένα και πιο ανεύθυνο» δεδομένων των εξελίξεων στην περιοχή και τη χώρα, προειδοποίησε σήμερα (8/1) αξιωματούχος του ΟΗΕ.
Ο Λίβανος παραμένει χωρίς κυβέρνηση μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Al Hariri στα τέλη Οκτωβρίου μετά τις διαδηλώσεις ενάντια στην πολιτική ελίτ και την κρατική διαφθορά που συγκλόνισαν τη χώρα.
Η ένταση στη Μέση Ανατολή έχει κλιμακωθεί δραματικά μετά τον φόνο σε αμερικανικό πλήγμα του ισχυρού Ιρανού στρατηγού Q. Soleimani, αρχιτέκτονα της στρατιωτικής στρατηγικής του Ιράν στην περιοχή.
«Με δεδομένη την κατάσταση και τις εξελίξεις στη χώρα και την περιοχή είναι ολοένα και πιο ανεύθυνο να μένει ο Λίβανος χωρίς αποτελεσματική και αξιόπιστη κυβέρνηση», τόνισε ο ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ για τον Λίβανο Y. Cubis σε ανάρτησή του στο Twitter.
«Καλώ τους ηγέτες να κινηθούν χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις», πρόσθεσε.
Έπειτα από εβδομάδες διαφωνιών και καθυστερήσεων ο H. Diab, πρώην υπουργός, ορίστηκε τον Δεκέμβριο πρωθυπουργός του Λιβάνου με τη στήριξη της Χεζμπολάχ και των πολιτικών της συμμάχων, περιλαμβανομένου του Ελεύθερου Πατριωτικού Κινήματος που ιδρύθηκε από τον πρόεδρο M. Aoun.
Ωστόσο ο Diab δεν κέρδισε τη στήριξη του Hariri, που έχει στο πλευρό του τις δυτικές χώρες και τις χώρες του Κόλπου.
Ο Diab συναντήθηκε με τον Aoun χθες το βράδυ, όμως δεν έκανε καμία δήλωση μετά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης