Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη στο πετρέλαιο μετά τα μεικτά πρόσημα των προηγούμενων ημερών - Στο +0,18% και τα 65,56 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ήπια κέρδη στο πετρέλαιο μετά τα μεικτά πρόσημα των προηγούμενων ημερών - Στο +0,18% και τα 65,56 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,29% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,78 δολ. ανά βαρέλι
Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα (9/1) οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου καθώς οι αγορές αναλύουν τα δεδομένα που δείχνουν μεγάλο άλμα στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ και ενώ φέρεται να υπάρχει αποκλιμάκωση στις εντάσεις της Μέσης Ανατολής σε σχέση με χθες.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2020 για το Brent σημείωσε πτώση -0,1% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,37 δολ. ανά βαρέλι.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό κατέγραψε απώλεις -0,1% στα 59,56 δολ. ανά βαρέλι.
Οι τιμές του πετρελαίου παρουσίασαν υψηλή μεταβλητότητα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, λόγω των εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, με το αμερικανικό αργό να σκαρφαλώνει χθες στα 65,65 δολ. ανά βαρέλι, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2019.
Ωστόσο, η τιμή του αργότερα υποχώρησε στα 59,61 δολ. ανά βαρέλι, μετά την έκκληση του Αμερικανού προέδρου για επιστροφή του Ιράν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να υπάρξει μία νέα συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Όσον αφορά τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων κατά 1,2 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Ιανουαρίου, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 3,6 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης σημείωσαν «άλμα» κατά 9,1 εκατ. βαρέλια για το ίδιο διάστημα, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 2,7 εκατ. βαρέλια, ενώ η άνοδος των αποθεμάτων διύλισης πετρελαίου διαμορφώθηκε στα 5,3 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης