Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί ο χρυσός εν μέσω αποκλιμάκωσης των εντάσεων ΗΠΑ και Ιράν - Στο -0,49% και τα 1.552,5 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Υποχωρεί ο χρυσός εν μέσω αποκλιμάκωσης των εντάσεων ΗΠΑ και Ιράν - Στο -0,49% και τα 1.552,5 δολ. ανά ουγγιά
Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση η τιμή του πολύτιμου μετάλλου άγγιξε τα 1.560 δολ. ανά ουγγιά
Πτώση κατέγραψε σήμερα Πέμπτη (9/1) ο χρυσός, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι προτιμά να επιβάλει νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν παρά να προχωρήσει σε στρατιωτική δράση κατά της χώρας, αμβλύνοντας τις ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών για περαιτέρω κλιμάκωση της εντάσης.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Φεβρουαρίου 2020 σημείωσε πτώση της τάξεως του -0,49% στα 1.552,5 δολ. ανά ουγγιά, ενώ κατά την προηγούμενη συμεδρίαση είχε αγγίξει τα 1.560 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτέλεσε το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών.
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του μετά τις επιθέσεις της Τεχεράνης, ο Donald Trump τόνισε ότι «το Ιράν δείχνει να υποχωρεί», γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο «είναι καλό για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».
«Το γεγονός ότι έχουμε έναν μεγάλο στρατό και έναν μεγάλο εκοπλισμό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Javad Zari, δήλωσε ότι η Τεχεράνη «ολοκλήρωσε» τις επιθέσεις της, ενώ παράλληλα κατέστησε σαφές ότι η χώρα «δεν επιδώκει κλιμάκωση ή πόλεμο».
«Ο κύριος οδηγός χθες ήταν η καθυστέρηση της απάντησης του προέδρου Trump, υποδηλώνοντας ότι υιοθετούσε μία πιο επιφυλακτική προσέγγιση σε σχέση με τη συνηθισμένη συμπεριφορά του και τα προηγούμενα tweets του», δήλωσε ο διευθυντής οικονομικών και αγορών της National Australia Bank, Tapas Strickland.
«Οι αγορές έχουν ξεπεράσει αυτή τη στιγμή τις κινήσεις κινδύνου που συνέβαιναν από την Παρασκευή», πρόσθεσε ο κ. Strickland.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης