Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Ο Erdogan θέλει να προκαλέσει τετελεσμένα – Το ζήτημα είναι τι κάνουμε εμείς

Ζαχαριάδης: Ο Erdogan θέλει να προκαλέσει τετελεσμένα – Το ζήτημα είναι τι κάνουμε εμείς
Δεν καταλαβαίνω πώς πάει ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ και λέει ότι η Ελλάδα είναι προβλέψιμη είπε ο κ.Ζαχαριάδης
Τη θέση ότι ο Erdogan θέλει με τσαμπουκά και πίεση επιχειρεί να προκαλέσει τετελεσμένα στην περιοχή διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος υποστήριξε ότι το θέμα είναι τι κάνει η Ελλάδα.
«Είναι απολύτως προφανές ότι σε μια φάση ανακατατάξεων και αναδιατάξεων στην περιοχή, ο Erdogan έχει αποφασίσει μέσω πίεσης και τσαμπουκά να προκαλέσει τετελεσμένα, όντας μία μεγάλη περιφερειακή κίνηση, με διεθνείς διασυνδέσεις και τεράστιο όγκο στην περιοχή.
Το θέμα για εμάς δεν είναι τι κάνει ο Erdogan, αλλά τι κάνουμε εμείς.
Αυτός προσπαθεί, πιέζει και θέλει να διευρύνει την πολιτική του ισχύ και δεν ξέρω αν θέλει και τη γεωγραφική» ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Ζαχαριάδης.
«Χρειάζεται να έχουμε μια διαρκή κινητικότητα υπέρ της ειρήνης, μέσω της εξωτερικής πολιτικής, της διπλωματίας, της πολιτικής πίεσης, των κυρώσεων, τις συμμαχίες, τον ενεργειακό δρόμο και τις διμερής, τριμερής και τετραμερής σχέσεις.
Το τελευταίο εξάμηνο έχουμε φύγει από αυτήν τη γραμμή και πάμε σε άλλη λογική.
Εγώ δεν καταλαβαίνω πώς πάει ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ και λέει ότι η χώρα μας είναι προβλέψιμη.
Ήταν μια διαδικασία που παρέδωσε τα διαπραγματευτικά μας όπλα, όπως η υπόθεση με τα δίκτυα 5G» είπε ο κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος ερωτηθείς εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτιμούσε να πάρει η Κίνα τα δίκτυα, είπε ότι «αυτό που θέλω είναι οι φίλοι μας οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι να παρεμβαίνουν αποφασιστικά και δραστικά υπέρ της ειρήνης».
«Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να εξασφαλίσουμε τις εγγυήσεις ειρήνης και μετά να έχουμε συνεργασία.
Εμείς πρώτα παραχωρήσαμε τα διαπραγματευτικά μας όπλα και μετά έκανε την παρέμβαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης για 20’’ και μετά ο Trump δεν του απάντησε» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης