Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Οι ΣΔΥΤ στο επίκεντρο της συνάντησης της ΕΑΕΕ με τον Προκόπη Παυλόπουλο

tags :
Οι ΣΔΥΤ στο επίκεντρο της συνάντησης της ΕΑΕΕ με τον Προκόπη Παυλόπουλο
Ο Παυλόπουλος ενημερώθηκε για τις συμπράξεις που προωθούνται μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα θέματα της υγείας
Οι ασφαλιστικές συμπράξεις των εταιρειών με το δημόσιο τομέα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Τετάρτη το προεδρείο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ενημέρωσε λεπτομερώς τον κ. Παυλόπουλο για τις πρωτοβουλίες και την ανάγκη επέκτασης της ασφάλισης τόσο στον τομέα της υγείας, όπου οι Έλληνες πληρώνουν 5 δις ετησίως από την τσέπη τους, ποσό δυσθεώρητο για τα δεδομένα της χώρας αλλά και από τα υψηλότερα στην ΕΕ και ζήτησαν τη συμβολή του στην κατεύθυνση μείωσης της φορολογίας στα ασφαλιστικά συμβόλαια, αλλά και την μείωση του ΦΠΑ.
Επίσης ο κ. Παυλόπουλος ενημερώθηκε για τις συμπράξεις που προωθούνται μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα θέματα της υγείας όπου το δημόσιο θα διαθέσει εγκαταστάσεις κρατικών νοσοκομείων σε ασφαλιστικές εταιρίες, ταυτόχρονα με τη μείωση του ΦΠΑ στα τιμολόγια υγείας.  
Επίσης για το κομμάτι των αποζημιώσεων από φυσικές καταστροφές σε αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, αλλά και γενικότερα, όπως και για την ασφάλιση των αγροτών.
Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο δεκαήμερο ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Σαρρηγεωργίου συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και έθεσε τα αιτήματα του κλάδου, με πάγιο την έκπτωση από τους φόρους του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών, θέμα το οποίο παραμένει ακόμα ανοιχτό.

Αντ. Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης