Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι προβλέπει για το μέλλον του ταξιδιού η Allianz

tags :
Τι προβλέπει για το μέλλον του ταξιδιού η Allianz
Ο κόσμος πρόκειται να ταξιδέψει ταχύτερα, ευκολότερα και με πιο οικολογικά βιώσιμο τρόπο από ποτέ άλλοτε μέχρι το 2040
Τις επιλογές ταξιδιών και τρόπου ζωής κατά τις επόμενες δεκαετίες που θα βοηθήσουν την βιομηχανία να προετοιμαστεί για τις ταξιδιωτικές ανάγκες των πελατών της στο μέλλον, αποκαλύπτει η νέα ταξιδιωτική έκθεση της Allianz Partners “Future Travel Experience”.
Ο κόσμος πρόκειται να ταξιδέψει ταχύτερα, ευκολότερα και με πιο οικολογικά βιώσιμο τρόπο από ποτέ άλλοτε μέχρι το 2040, σύμφωνα με έκθεση που συντάχθηκε από τον διεθνώς αναγνωρισμένο Ρέι Χαμμόντ.
“Μέχρι το 2040, οι προσωπικοί βοηθοί λογισμικού θα είναι επαρκώς έξυπνοι για να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να κάνουν κράτηση στο διαδίκτυο και θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν όλες τις πολυπλοκότητες του σχεδιασμού ταξιδιών πολλαπλών προορισμών για να καλύψουν τις ανάγκες του ταξιδιώτη”, τονίζει ο Ρέι Χαμμόντ.
Επίσης, θα μεταμορφωθούν και οι επιθυμίες των ταξιδιωτών.
Όπως επισημαίνει ο Ρέι Χαμμόντ “το ταξίδι θα γίνει επίσης περισσότερο για την αναζωογόνηση, την περιπέτεια, την εκπλήρωση και την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων”.
“Η έκθεση Future Travel Experience επιτρέπει στους εταίρους της Allianz να προβλέψουν τις τάσεις και τις αλλαγές στα ταξίδια, ώστε να μπορέσουμε να επαναπροσδιορίσουμε την ταξιδιωτική ασφάλιση, δηλώνει ο Joe Mason, επικεφαλής της μάρκετινγκ της Allianz Partners.
Αυτό περιλαμβάνει την παράδοση νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ παράλληλα δημιουργεί περισσότερη αξία για τους συνεργάτες και τους πελάτες μας”.

Το μέλλον στα ταξίδια

1. Εικονική και Αυξημένη Πραγματικότητα
Η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας πολλαπλών αισθήσεων θα επιτρέψει στους σχεδιαστές ταξιδιών να “βυθίσουν” σε εικονικά δωμάτια του ξενοδοχείου, να επισκεφθούν γειτονιές, να εξερευνήσουν μουσεία ή να περπατήσουν σε εστιατόρια από την άνεση του σπιτιού τους.

2. Άμεσο check-in στο ξενοδοχείο
Τα συστήματα αναγνώρισης προτύπων προσώπου γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα ήδη με την πρόοδο της τεχνολογίας. Η έκθεση προβλέπει ότι μέσα σε 20 χρόνια, τα συστήματα υπολογιστών που μπορούν να αναγνωρίσουν με αξιοπιστία το πρόσωπό σας θα χρησιμοποιηθούν ευρέως για να κάνουν check-in αδιάλειπτα.

3. Βοηθοί λογισμικού ξενοδοχείων
Τα πολυτελή ξενοδοχεία θα υποδέχονται τους επισκέπτες τους με ένα ανθρώπινο πρόσωπο, αλλά άλλου είδους καταλύματα είναι πιθανό να χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένο check-in και καθοδήγηση σε δωμάτια που παρέχονται από βοηθούς λογισμικού.

4. Super-γρήγορα τρένα
Τα τρένα θα γίνουν επίσης δημοφιλέστερα και πιο αποτελεσματικά σε πολλά μέρη του κόσμου. Οι διασυνοριακές διαδρομές με τρένο θα είναι ομαλότερες και πολύ βελτιωμένες σε πολλά μέρη του κόσμου. Τα δίκτυα υπολογιστών και το Ίντερνετ των πραγμάτων (IoT) θα διαχειρίζονται εθνικά και διεθνή σιδηροδρομικά δίκτυα, επιτρέποντας στα τρένα να τρέχουν ταχύτερα. Η ταχύτητα της αμαξοστοιχίας θα αυξηθεί επίσης στα περισσότερα σιδηροδρομικά δίκτυα, ενώ τα περισσότερα τρένα μεγάλης ταχύτητας τρέχουν σε ταχύτητες άνω των 125 μίλια / ώρα.

5. Επί τόπου εκτύπωση ειδών ένδυσης 3-D
Το ταξίδι χωρίς αποσκευές θα μπορούσε να είναι εφικτό στο μέλλον με εκδόσεις εκτύπωσης 3-D. Θα είναι δυνατό να στείλετε τις μετρήσεις σας στο ξενοδοχείο σας πριν από την άφιξή σας και τα βαριά ή ογκώδη ρούχα σας (π.χ. αδιάβροχα ή παπούτσια) θα έχουν εκτυπωθεί για να περιμένουν την άφιξή σας, μειώνοντας την ποσότητα των αποσκευών που θα πρέπει να μεταφέρει ο τουρίστας του 2040.

6. Βιώσιμες Κρουαζιέρες
Οι κρουαζιέρες μπορεί να είναι ένας από τους πιο πράσινους τρόπους για να ταξιδέψετε στο μέλλον.
Τα κρουαζιερόπλοια θα είναι πολύ πιο φιλικά προς το περιβάλλον από τα σημερινά γιγάντια πλοία των ωκεανών. Τα πλοία θα κινούνται από υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), ένα ελαφρύ ορυκτό καύσιμο χωρίς σχεδόν καμία εκπομπή αερίων θερμοκηπίου.

7. Το διάστημα ως κανονικός προορισμός
Προγραμματίστε τις διακοπές σας από αυτόν τον κόσμο στο μέλλον. Ο διαστημικός τουρισμός θα απογειωθεί το 2040 και το φεγγάρι θα γίνει ένας δημοφιλής προορισμός για πολλούς.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης