Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τα νέα trends στα ταξίδια το 2020 από τη Skyscanner

tags :
Τα νέα trends στα ταξίδια το 2020 από τη Skyscanner
Σύμφωνα με την Έκθεση της Skyscanner, το 2020 θα είναι το έτος επιβράδυνσης, της απόλαυσης νέων τροφίμων και της βιώσιμης διακίνησης 
H Skyscanner έδωσε στο φως πληροφορίες για τις τάσεις που μετασχηματίζουν τα ταξίδια το 2020, συμπεριλαμβανομένων των πιο δημοφιλών τύπων ταξιδιών, των πιο δημοφιλών προορισμών και των κορυφαίων αναδυόμενων προορισμών.
Σύμφωνα με την Έκθεση για τις Τάσεις Ταξιδιού, το 2020 θα είναι το έτος επιβράδυνσης, της απόλαυσης νέων τροφίμων και της βιώσιμης διακίνησης.
Το 2019, το αργό ταξίδι ήταν ο πιο δημοφιλής τύπος ταξιδιού (27,4%), με τους ταξιδιώτες να επιλέγουν πιο χαλαρές διακοπές.
Οι μικρές αποδράσεις ήταν η επόμενη πιο δημοφιλής μορφή ταξιδιού, με το 24,6% των ατόμων να προτιμούν σύντομα ταξίδια.
Η Skyscanner διαπίστωσε επίσης ότι το 21% των ταξιδιωτών αποτελούν μέρος μιας νέας και ταχέως αναπτυσσόμενης κατηγορίας ατόμων που αναζητούν διασκέδαση ή διακοπές “JOMO”, η οποία επικεντρώνεται στην εξερεύνηση προορισμών με λιγότερους τουρίστες.
Τα κυριότερα σημεία για το 2020 περιλαμβάνουν επίσης τους ταξιδιώτες που δείχνουν μια προτίμηση για πιο βιώσιμα ταξίδια, με το 9,7% των ατόμων να ενδιαφέρονται για οικολογικά ταξίδια.

Οι δημοφιλείς τάσεις ταξιδιού για το 2020:

JOMO Trips
Αυτοί οι ταξιδιώτες θέλουν να επικεντρωθούν περισσότερο στην απόλαυση της στιγμής. Αντί για δημοφιλείς τοποθεσίες και αξέχαστες στιγμές στο Instagram, αυτοί οι ταξιδιώτες επικεντρώνονται στην εξεύρεση απομακρυσμένων τοποθεσιών μακριά από το θόρυβο και τη φασαρία.

Τοπική Γαστρονομία
Πριν ταξιδέψει σε κάποιο προορισμό, αυτός ο ταξιδιώτης πραγματοποιεί έρευνα και επικοινωνεί με τους ντόπιους για γαστρονομικές προτάσεις εμπειρίες.

Μικρές Αποδράσεις
Σύντομα, γρήγορα, εφικτά διαλείμματα για εκείνους που λένε ότι είναι πολύ απασχολημένοι. Πρόκειται για μικρές διαδρομές καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους για να πάρει ο ταξιδιώτης μια αναπνοή χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσει τον οικογενειακό χρόνο ή τις εργασιακές δεσμεύσεις.

Αργά ταξίδια (Slow Travel)
Ενώ πολλοί ταξιδιώτες αισθάνονται την ανάγκη να κάνουν ό, τι μπορούν για να εξερευνήσουν έναν προορισμό το 2020, ορισμένοι αρχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στην ποιότητα πέρα από την ποσότητα.

Βιώσιμος τουρισμός
Με αύξηση από 5,8% το 2019 σε 9,7% το 2020, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το είδος εμπειρίας είναι το μέλλον των ταξιδιών. Αυτός ο ταξιδιώτης είναι κάποιος που αφήνει τις επιλογές του να έχουν θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Υποστηρίζουν τα τοπικά ιδρύματα, υποστηρίζουν τις πράσινες πρακτικές τους και αποτελούν το κύμα ενός νέου ρεύματος σύγχρονων ταξιδιών.

Μετασχηματιστικά ταξίδια
Αυτός ο τύπος ταξιδιώτη φροντίζει να γνωρίσει ένα μέρος και θεωρεί το ταξίδι ως μια ευκαιρία να καταλάβει καλύτερα τον εαυτό του. Πρόκειται για ταξίδια ευεξίας και ευκαιρίες εθελοντισμού που παρέχουν σημαντικές εμπειρίες, μεταξύ άλλων.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης