Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Έκθεση του Π. Ζουμπουλάκη «Η Αθήνα Μου – Πενήντα Χρόνια Ατομικής Εικαστικής Δημιουργίας» στην «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»

tags :
Έκθεση του Π. Ζουμπουλάκη «Η Αθήνα Μου – Πενήντα Χρόνια Ατομικής Εικαστικής Δημιουργίας» στην «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»
Από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου οι επισκέπτες του Χώρου Τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ξανά σε βάθος, ως ιδέα, ιστορία, καθημερινότητα και εμπειρία, τη σύνθετη κι αντιφατική, Αθήνα
Με μια μοναδική έκθεση του Πέτρου Ζουμπουλάκη, που φέτος συμπληρώνει πενήντα χρόνια στο ελληνικό καλλιτεχνικό γίγνεσθαι, ανοίγει τις πύλες του το 2020 ο Χώρος Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ», με θέμα την πόλη μας, την Αθήνα.
Από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου οι επισκέπτες του Χώρου Τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ξανά σε βάθος, ως ιδέα, ιστορία, καθημερινότητα και εμπειρία, τη σύνθετη κι αντιφατική, Αθήνα.
Άλλωστε, όπως έχει πει και ο ίδιος ο ζωγράφος: «Με την Αθήνα συνδέομαι με σχέση αγάπης και μίσους.
Στην Αθήνα γεννήθηκα, στην Αθήνα μεγάλωσα, την γνώρισα σε όλες τις μεταλλάξεις της, η Αθήνα με πονάει καθημερινά».
Η ιστορικός τέχνης, Βένια Παστάκα, σημειώνει: «ο Π. Ζουμπουλάκης μέσα από τη βιωματική σχέση που έχει με την πόλη του, παρουσιάζει μια έκθεση που απαρτίζεται τόσο από έργα που δημιούργησε κατά τη διάρκεια της ζωγραφικής του πορείας όσο και από οπτικοακουστικό υλικό, αλλά και αντικείμενα που αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν γνώριμες «γωνιές» της πρωτεύουσας.
Ο Πέτρος Ζουμπουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Kαλών Τεχνών με δάσκαλο τον Γιάννη Μόραλη (1956-1961).
Διοργάνωσε πενήντα πέντε ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, ενώ έλαβε μέρος σε πολλές σημαντικές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Από το 1961, παράλληλα με τη ζωγραφική εργάστηκε για το θέατρο και τον κινηματογράφο, φιλοτεχνώντας σκηνικά και κοστούμια.
Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στην Πινακοθήκη της Bουλής, σε Πινακοθήκες πολλών δήμων της χώρας, στις συλλογές των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, στα Μουσεία Πιερίδη και Βορρέ και σε πλήθος ιδιωτικών και δημόσιων
συλλογών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το 2011 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το σύνολο της καλλιτεχνικής του δημιουργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης