Ισπανία: Αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Sanchez o Pablo Iglesias, αρμόδιος για τα κοινωνικά δικαιώματα

Ισπανία: Αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Sanchez o Pablo Iglesias, αρμόδιος για τα κοινωνικά δικαιώματα
Η κυβέρνηση θα έχει άλλους τρεις υπουργούς που θα εκπροσωπούν τον εκλογικό συνασπισμό της ριζοσπαστικής αριστεράς Unidas Podemos
O επικεφαλής των Podemos, Pablo Iglesias, θα είναι ένας από τους τέσσερις αντιπροέδρους της ισπανικής κυβέρνησης του σοσιαλιστή Pedro Sanchez, αρμόδιος για τα κοινωνικά δικαιώματα. 
«Η κυβέρνηση της οποίας προεδρεύει ο Pedro Sanchez θα έχει μια αντιπροεδρία για τα Κοινωνικά Δικαιώματα και την Ατζέντα 2030, την οποία θα αναλάβει ο Pablo Iglesias», αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Τα κράτη μέλη του ΟΗΕ είχαν υιοθετήσει το 2015 ένα πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης με ορίζοντα το 2030, τίτλο Ατζέντα 2030 και κύριο στόχο την εξάλειψη της φτώχειας.
Η κυβέρνηση θα έχει εξάλλου την ιδιαιτερότητα να περιλαμβάνει «τρεις γυναίκες αντιπροέδρους».
Ο Sanchez έχει ήδη αποκαλύψει πως η υπαρχηγός του Carmen Calvo και η υπουργός Οικονομίας Nadia Calvino θα είναι μεταξύ αυτών.
Η βουλευτής του κόμματος Podemos Irene Montero σύντροφος του Pablo Iglesias και μητέρα των τριών παιδιών του, θα περιληφθεί επίσης στην κυβέρνηση ως υπουργός Ισότητας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η κυβέρνηση θα έχει άλλους τρεις υπουργούς που θα εκπροσωπούν τον εκλογικό συνασπισμό της ριζοσπαστικής αριστεράς Unidas Podemos: την Yolanda Díaz ως υπουργό Εργασίας, τον κομμουνιστή Alberto Garzón ως υπουργό Κατανάλωσης και τον κοινωνιολόγο Manuel Castells ως υπουργό Πανεπιστημίων.
Η υπόλοιπη σύνθεση της κυβέρνησης πρόκειται να ανακοινωθεί «μέσα στις προσεχείς ημέρες».
Ο σοσιαλιστής ηγέτης έλαβε την Τρίτη με ελάχιστη διαφορά την εμπιστοσύνη των βουλευτών (167 ψήφοι υπέρ, 165 κατά, 18 αποχές) για να παραμείνει στην πρωθυπουργία, κάτι που έβαλε τέλος σε πολλούς μήνες πολιτικής παράλυσης.
Η κυβέρνησή του θα είναι η πρώτη κυβέρνηση συνασπισμού στην Ισπανία μετά το τέλος της φρανκικής δικτατορίας το 1975.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS