Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε 9 ημέρες έβρεξε στην Κρήτη όσο βρέχει ένα χρόνο στην Αθήνα - 15 τόνους απορριμάτων «άφησε» η κακοκαιρία στα Χανιά

Σε 9 ημέρες έβρεξε στην Κρήτη όσο βρέχει ένα χρόνο στην Αθήνα - 15 τόνους απορριμάτων «άφησε» η κακοκαιρία στα Χανιά
Ποσότητα 15 τόνων απορριμμάτων, λάσπης και άλλων ογκωδών αντικειμένων, συγκέντρωσαν τα συνεργεία του δήμου από το Ενετικό λιμάνι, μετά από 95 ώρες βροχής στις 200 που έχουν περάσει από την αρχή του 2020
Εντυπωσιακά τα ύψη της βροχής που κατέγραψε σε αρκετούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου από την αρχή του 2020 στην Κρήτη.
Σε ορισμένους σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr στο νησί σημειώθηκαν ύψη βροχών της τάξης των 450-470 χιλιοστών, αντίστοιχα με αυτά που σημειώνονται κατά μέσο όρο σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως η Αθήνα, μέσα σε ένα ολόκληρο έτος.
Το ρεκόρ σε ολικά ύψη υετού (βροχοπτώσεις-χιονοπτώσεις-χαλάζι) κατά την περίοδο 1 έως 9 Ιανουαρίου 2020 κατέχει η Ασή Γωνιά Χανίων με 481 χιλιοστά και ακολουθούν Ασκύφου Χανίων (483), Ποτάμοι Λασιθίου (463), Φουρφουράς Ρεθύμνου (420) και Ανώγεια (286 χιλιοστά).


Το επίσης εντυπωσιακό με την κακοκαιρία είναι και ο όγκος των απορριμμάτων που «άφησε» πίσω της στα Χανιά.
Ποσότητα 15 τόνων απορριμμάτων, λάσπης και άλλων ογκωδών αντικειμένων  συγκέντρωσαν από το Ενετικό λιμάνι της πόλης συνεργεία της υπηρεσίας πρασίνου και της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.
Η επιχείρηση καθαρισμού άρχισε μετά την υποχώρηση της κακοκαιρίας και όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Μιχάλης Τσουπάκης, «τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι, τα τελευταία εικοσιτετράωρα δεν άφησαν αλώβητο κανένα σημείο του νομού μας. Στόχος μας είναι να επέμβουμε όπου υπάρχει ανάγκη για την άμεση καθαριότητα κάθε περιοχής».
Οι εργασίες συνεχίζονται στην παραλία του Κουμ Καπί, ενώ θα επιθεωρηθούν όλες οι παραλίες του δήμου Χανίων όπου και θα γίνουν οι σχετικές παρεμβάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης