Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες στο πετρέλαιο μετά τα μεικτά πρόσημα των προηγούμενων ημερών - Στο -0,64% και τα 64,95 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακές απώλειες στο πετρέλαιο μετά τα μεικτά πρόσημα των προηγούμενων ημερών - Στο -0,64% και τα 64,95 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Συνεχίζεται η νευρικότητα στην αγορά πετρελαίου
Οριακή πτώση καταγράφει σήμερα Παρασκευή (10/1) το πετρέλαιο, το οποίο αναμένεται να σημειώσεις τις πρώτες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Νοέμβριο, εν μέσω αποκλιμάκωσης των εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν.
Συγκεκριμένα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2020 για το Brent υποχώρησε κατά -0,64% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,95 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας σκαρφαλώσει τις προηγούμενες ημέρες στα 71,28 δολ. ανά βαρέλι, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,12% στα 59,49 δολ. ανά βαρέλι, ενώ την Τετάρτη είχε βρεθεί στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2019, και συγκεκριμένα στα 65,65 δολ. ανά βαρέλι.
Οι ανησυχίες των επενδυτών για τις εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης υποχώρησαν περαιτέρω μετά το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ το οποίο περιορίζει την εξουσία του προέδρου Donald Trump να διατάσσει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν.
Πλέον το ψήφισμα θα πάει στη Γερουσία, η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους και κατά συνέπεια αναμένεται να απορριφθεί, ενώ μετά την αναγγελία της ψηφοφορίας, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi χαρακτήρισε το πλήγμα εναντίον του υποστράτηγου του Ιράν, Qassem Soleimani «προκλητικό και δυσανάλογο».
Στο μέτωπο των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ και Κίνας, ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου, Gao Feng, επιβεβαίωσε ότι ο αντιπρόεδρος της χώρας, Liu He, θα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον στις 13 Ιανουαρίου, προκειμένου οι δύο πλευρές να υπογράψουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας.
Όσον αφορά τα αποθέματα αμερικανικού αργού για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2019, τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας έδειξαν άνοδο κατά 1,2 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση της τάξεως των 3,6 εκατ. βαρελιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης