Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Ο Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το ταξίδι στις ΗΠΑ – Θα ζητήσει εθνική γραμμή

Πέτσας: Ο Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το ταξίδι στις ΗΠΑ – Θα ζητήσει εθνική γραμμή
Δεν έχουμε μπει σε ονοματολογία για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει είπε ο κ.Πέτσας
Τη θέση ότι κατά τις σημερινές συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς ο κ.Μητσοτάκης θα τους ενημερώσει για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και για τα αποτελέσματα των επαφών του διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Σε δηλώσεις του στη τηλεόραση του Open ο κ.Πέτσας υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός «θα κάνει την αποτίμηση και θα ζητήσει εθνική γραμμή κι ομοψυχία για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας».
Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα από το ΣΥΡΙΖΑ ότι ο κ.Μητσοτάκης «τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα από τον Trump», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «αυτές οι ανακοινώσεις ήταν της στιγμής, έτοιμες και στο συρτάρι».
«Δεν είχαν λάβει υπ’ όψιν τις συναντήσεις με Trump, Pompeo, Pence και τις πολύ σημαντικές συναντήσεις με τη Γερουσία, αλλά ούτε τα αποτελέσματά τους» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος στο ερώτημα τι πήραμε από τις ΗΠΑ πέραν της στήριξης, υποστήριξε ότι «οποιαδήποτε παρέμβαση των ΗΠΑ δεν θα ισορροπεί αλλά θα γέρνει προς τις ελληνικές θέσεις, καθώς «τα αμερικανικά συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται από τη στάση της Τουρκίας».
Ακόμη μίλησε για τις επενδύσεις και την αμυντική συνεργασία, αναφέροντας πως το αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας σε λιμάνια, μαρίνες, μεγάλα έργα όπως το Ελληνικό ήταν πολύ μεγάλο ενώ όσον αφορά στο πρόγραμμα των F-35 κι αν ήταν βιαστική η είσοδος στο πρόγραμμα με την Ελλάδα να θεωρείται «δεδομένος πελάτης» από τις ΗΠΑ είπε ότι «το προβλέψιμος έχει να κάνει με το σταθερός, αξιόπιστος κι όχι σαν την Τουρκία που δεν είναι προβλέψιμος εταίρος και η σχέση με τη Δύση τίθεται σε αμφισβήτηση».
«Όλα αυτά γίνονται με γνώμονα να ενισχύσουμε την αμυντική μας ικανότητα» υπογράμμισε ο κ.Πέτσας, ο οποίος σχετικά με τον εκλογικό νόμο τόνισε ότι «θα συζητηθούν οι βασικές κατευθύνσεις και πώς το σκέφτεται η κυβέρνηση».
«Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το 2023.
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι δεν του άρεσε ο προηγούμενος εκλογικός νόμος και δεν σχετίζεται με τίποτα με πρόωρες εκλογές» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος σχετικά με τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι «μόνο ο κ. Μητσοτάκης ξέρει ποιος θα είναι ο επόμενος ΠτΔ».
«Δεν έχουμε μπει σε ονοματολογία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τον κ. Παυλόπουλο.
Τον έχει πάρει τόσο πολύ αγκαλιά σα να επιδιώκει να μην υπάρξει ευρύτερη στήριξη στο πρόσωπό του Πρ. Παυλόπουλου.
Εμείς δεν μπαίνουμε στην λογική της ονοματολογίας και θα περιμένουμε τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού» υποστήριξε ο κ.Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης