Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,2% για το δ΄ τρίμηνο του 2019 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,2% για το δ΄ τρίμηνο του 2019 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Ο δείκτης της Bank of France που αφορά το επιχειρηματικό κλίμα του μεταποιητικού κλάδου παρέμεινε αμετάβλητος τον Δεκέμβριο 2019, στις 97 μονάδες
Αμετάβλητες διατήρησε τις εκτιμήσεις τις για την ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο του 2019 η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της μηνιαίας έκθεσης τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα (10/1), επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η Bank of France αναμένει ότι το ΑΕΠ της Γαλλίας θα αυξηθεί κατά 0,2% για το τέταρτο τρίμηνο του έτους, έναντι 0,3% το προηγούμενο τρίμηνο, διατηρώντας αμετάβλητες τις εκτιμήσεις του προηγούμενου μήνα.
Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο παρέμεινε αμετάβλητος στις 97 μονάδες, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.
Όσον αφορά τον κλάδο υπηρεσιών, ο σχετικός δείκτης κατέγραψε πτώση στις 97 μονάδες, έναντι 99 μονάδων τον Νοέμβριο, με τις επιχειρήσεις ωστόσο να αναμένουν ισχυρότερη ανάπτυξη τον Ιανουάριο.
Παράλληλα, ο κατασκευαστικός κλάδος σημείωσε οριακή άνοδο στις 105 μονάδες, έναντι 104 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι επιχειρήσεις αναμένουν ανάκαμψη της δραστηριότητας τον πρώτο μήνα του 2020.
Νωρίτερα, η Στατιστική Υπηρεσία της Γαλλίας δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν τη βιομηχανική παραγωγή για τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα οποία καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +0,3% σε μηνιαία βάση, έναντι αύξησης +0,5% τον Οκτώβριο.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας αυξήθηκε κατά +1,3% έναντι ετήσιας πτώσης -0,1% την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί άνοδος κατά +0,4%.
Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου κατέγραψε οριακή πτώση της τάξεως του -0,1% σε μηνιαία βάση, ενώ αντίθετα σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2018 καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +1,3%.
Για το σύνολο του τριμήνου Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2019 η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε κατά +0,7% σε τριμηνιαία βάση, ενώ η συνολική βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης