Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Δεν αποσπάσαμε ούτε μια θετική κουβέντα από τον Trump – Δεν πήγε καλά η επίσκεψη Μητσοτάκη

Σπίρτζης: Δεν αποσπάσαμε ούτε μια θετική κουβέντα από τον Trump – Δεν πήγε καλά η επίσκεψη Μητσοτάκη
Ο ΠτΔ πρέπει να έχει ευρεία αποδοχή όχι μόνο από το πολιτικό σύστημα αλλά και από τον λαό είπε ο κ.Σπίρτζης
Τη θέση ότι η ελληνική πλευρά δεν απέσπασε ούτε μια θετική κουβέντα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Σπίρτζης, αναφερόμενος στο πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.
«Δεν αποσπάσαμε ούτε μια θετική κουβέντα από τον Trump.
H κριτική που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα δεν κινείται στο ίδιο πλαίσιο που κινείτο η Νέα Δημοκρατία όταν ήταν αντιπολίτευση, επομένως δεν είμαστε χαρούμενοι που δεν πήγε καλά η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η επίσκεψη δεν πήγε καλά γιατί την ίδια στιγμή που ο κύριος Μητσοτάκης ήταν στην Ουάσιγκτον, η Ρωσία με την Τουρκία ανακοίνωναν συνεργασία.
Αυτό σημαίνει ότι η στάση της Τουρκίας δημιούργησε τις συγκυρίες που θα μπορούσε να μας επιτρέψει να αποσπάσουμε μία δήλωση υπέρ των ελληνικών θέσεων σε μια σειρά από θέματα.
Δυστυχώς, δεν αποσπάσαμε ούτε μία λέξη.
Δώσαμε στην Αμερική όλα όσα επιθυμούσε, πριν την επίσκεψη και χωρίς να πάρουμε κάποιο αντάλλαγμα.
 Στην προηγούμενη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού, όταν ο Trump υποδέχθηκε τον Αλέξη Τσίπρα, μίλησε υπέρ των ελληνικών θέσεων σε μια σειρά από ζητήματα.
Αυτήν τη φορά, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είπε λέξη για το διεθνές δίκαιο, δεν υπήρξε αναφορά για αποδοχή εκ μέρους των ΗΠΑ της συμφωνίας που έγινε με τη Λιβύη ενώ δεν ακούστηκε κουβέντα για τον αγωγό Eastmed και τα ενεργειακά δίκτυα.
Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ είναι βεβαίως καλές αλλά όσον αφορά τη διένεξη μας με την Τουρκία δεν αποσπάσαμε ούτε ένα θετικό σχόλιο.
Η πρωτοβουλία Pompeo κινείται στην κατεύθυνση αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αλλά αυτή η πρωτοβουλία (που ουδείς γνωρίζει και που θα οδηγήσει) είναι άλλο και είναι άλλο η ανάληψη μιας πρωτοβουλίας για να δικαιώσει τις δίκαιες ελληνικές θέσεις που τις στηρίζουν και μια σειρά από χώρες της περιοχής» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σπίρτζης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να έχει ευρεία αποδοχή όχι μόνο από το πολιτικό σύστημα αλλά και από τον ελληνικό λαό.
Αν το πρόσωπο που θα προταθεί είναι ευρέως αποδεκτό και στη βάση, πιστεύω ότι θα βρούμε λύση.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος, πάντως, που εμείς έχουμε προτείνει έχει αυτήν την αποδοχή γιατί έχει αποδείξει ότι στάθηκε με μεγάλη ευθύνη και βοήθησε τη χώρα σε κρίσιμες στιγμές τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης