Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Στάση αναμονής από τη Fed - Στο 2% το αμερικανικό 10ετές το 2020

tags :
Capital Economics: Στάση αναμονής από τη Fed - Στο 2% το αμερικανικό 10ετές το 2020
Η Capital Economics εκτιμά ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε νέα μείωση επιτοκίων
Στάση αναμονής αναμένεται να τηρήσει η Fed το προσεχές διάστημα, εκτιμά η Capital Economics, στον απόηχο της ανακοίνωσης των στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.
Η Capital Economics εκτιμά ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε νέα μείωση επιτοκίων και ως εκ τούτου διατηρεί τις εκτιμήσεις της για την πορεία των αμερικανικών ομολόγων το 2020.
Στις 145 χιλ. ανήλθαν οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.
Ο ρυθμός των προσλήψεων επιβραδύνθηκε τον Δεκέμβριο, γεγονός αναμενόμενο μετά τα ισχυρά στοιχεία του Νοεμβρίου, όταν δημιουργήθηκαν 256 χιλ. θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.
Οι αναλυτές ανέμεναν τη δημιουργία 160 χιλ. θέσεων εργασίας τον τελευταίο μήνα του έτους.
Ο δείκτης ανεργίας παρέμεινε στο 3,5%, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 50 ετών.

Image

«Δεδομένης της άποψης ότι η οικονομία θα ανακάμψει το 2020, αμφιβάλλουμε ότι η Fed θα μειώσει ξανά τα επιτόκια.
Βεβαίως, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι ο δείκτης παραγωγής ISM υποχώρησε σε χαμηλά δεκαετίας τον Δεκέμβριο.
Ωστόσο, ο δείκτης PMI της Markit, έχει αυξηθεί τους τελευταίους έξι μήνες.
Και οι ευρύτερες ενδείξεις - συμπεριλαμβανομένης της ανάκαμψης του με μεταποιητικού δείκτη ISM τον προηγούμενο μήνα - καταδεικνύουν επίσης την ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη το 2020», εξηγούν οι αναλυτές.
Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναμένεται να αυξηθούν οριακά το 2020, καθώς καθίσταται σαφές ότι η Fed θα τηρήσει στάση αναμονής για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.
Τα τελευταία χρόνια οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων ακολουθούν τις προσδοκίες για τα επιτόκια.
Ως εκ τούτου, η Capital Economics αναμένει άνοδο της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κατά 15 μονάδες βάσης, στο 2%, έως τα τέλη του 2020.

Image

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης