Γεροβασίλη: Η ονοματολογία που καλλιεργεί ο Μητσοτάκης δεν ανταποκρίνεται στο κύρος του θεσμού του ΠτΔ

Γεροβασίλη: Η ονοματολογία που καλλιεργεί ο Μητσοτάκης δεν ανταποκρίνεται στο κύρος του θεσμού του ΠτΔ
"Αυτό πάντως που έγινε σαφές στον κ. Μητσοτάκη είναι πόσο φίλος είναι ο κ. Trump με τον κ. Erdogan", σημειώνει η Όλγα Γεροβασίλη
«Η ονοματολογία που καλλιεργεί ο κ. Μητσοτάκης μέσω "χρησμών" και διαρροών δεν ανταποκρίνεται στο κύρος του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας», δηλώνει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Real News".
Η ίδια σημειώνει πως «τα «προεδρικά καλλιστεία», όπως εύστοχα χαρακτήρισε αυτή την πρακτική και ο Αλέξης Τσίπρας, στα οποία επιδίδονται η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, δεν περιποιούν τιμή στον πολιτικό πολιτισμό μας».
Τονίζει ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ «έχει εκφραστεί με τον πλέον επίσημο τρόπο και είναι συνεπής με τη συνολική μας στάση».
Περαιτέρω, η κ. Γεροβασίλη, αποτιμώντας τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, σημειώνει ότι «το μήνυμα που εξέπεμψε η συνάντηση αυτή δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή μας» και προσθέτει πως «δεν αποτελεί στάση ευθύνης η αποσιώπηση του γεγονότος πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν καταδίκασε την κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας και τις παράνομες ενέργειές της».
Κατά την ίδια, «στάση ευθύνης, αντίθετα, συνιστά η άσκηση του θεσμικού μας καθήκοντος να ελέγξουμε τη στάση και τις παραχωρήσεις του κ. Μητσοτάκη προς τις ΗΠΑ, καθώς και τα όποια ανταλλάγματα έλαβε αντί αυτών των πρωτοφανών παραχωρήσεων».
«Αυτό πάντως που έγινε σαφές στον κ. Μητσοτάκη είναι πόσο φίλος είναι ο κ. Trump με τον κ. Erdogan», αναφέρει χαρακτηριστικά και σημειώνει πως ο πρωθυπουργός «πρέπει να εξηγήσει την επιλογή του χρόνου της συνάντησής του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ», «γιατί έσπευσε να τοποθετηθεί υπέρ της εκτέλεσης Σουλεϊμανί», αλλά και «πως προχώρησε στην αναβάθμιση της αμυντικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ χωρίς να δοθεί από τον πρόεδρο Trump σαφές μήνυμα έναντι των τουρκικών απειλών».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS