Κατρούγκαλος: Απαράδεκτες οι προσπάθειες της κυβέρνησης να αποκρούσει την κριτική για περικοπές στην Παιδεία

Κατρούγκαλος: Απαράδεκτες οι προσπάθειες της κυβέρνησης να αποκρούσει την κριτική για περικοπές στην Παιδεία
"Το ζήτημα της Θεολογικής Σχολής της Βοστώνης δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης από την κυβέρνηση για επικοινωνιακή προβολή", τονίζει ο Γ. Κατρούγκαλος
«Οι προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση να αποκρούσει την κριτική που δέχεται για περικοπές στην Παιδεία, επικαλούμενη την  ανάγκη "στήριξης της ταυτότητας της ομογένειας στις ΗΠΑ", είναι αποπροσανατολιστική και απαράδεκτη», δηλώνει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλος.
Όπως ο ίδιος αναφέρει, «το Υπουργείο Παιδείας οφείλει, για παράδειγμα, να δώσει εξηγήσεις για την αναστολή της λειτουργίας των Διετών προγραμμάτων Σπουδών για παιδιά των Επαγγελματικών Λυκείων επειδή, δήθεν, δεν υπήρχαν χρήματα, ενώ είχαν εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 2 εκατομμύρια για την λειτουργία τους».
Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο , «τα σχέδια της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για υποστήριξη της Θεολογικής Σχολής της Βοστώνης, στο πλαίσιο της γενικότερης -εξαιρετικά σημαντικής- προσπάθειας που καταβάλει σήμερα για κάθαρση και χρηστή διοίκηση, θα εξεταστούν με προσοχή όποτε παρουσιαστούν.
Σίγουρα όμως το σοβαρό αυτό ζήτημα δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης από την κυβέρνηση για επικοινωνιακή προβολή ή πρόσχημα για περικοπή δαπανών στην Παιδεία».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS